Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Κάλεσμα για συμμετοχή στην επέτειο του Πολυτεχνείου
Κάλεσμα για συμμετοχή στην επέτειο του  Πολυτεχνείου

Κάλεσμα για συμμετοχή στην επέτειο του Πολυτεχνείου

Απηύθηναν σωματεία και φοιτητικοί  σύλλογοι του ΠΑΜΕ

 

Αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους να συμμετέχουν στον εορτασμό για την επέτειο του  Πολυτεχνείου, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στις 6:30 μ.μ. στην πλατεία Πανεπιστημίου, αλλά και στην αυριανή κινητο την ίδια ώρα στην πλατεία Αγίου Νικολάου, ενάντια στην επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα στην Ελλάδα, απηύθηναν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου σωματεία και φοιτητικοί  σύλλογοι που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Επιπλέον άσκησαν κριτική στην ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Βόλου που αντί να ενημερώνει και να ξεσηκώνει τον κόσμο απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που πλήττει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, “σπέρνει το σαράκι της μοιρολατρείας και της ηττοπάθειας και διασπάζει το εργατικό κίνημα”.

Όπως επισήμανε ο του ΚΚΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου “Μήτσος Παπαρήγας”, Κώστας Στεργίου, συνεχίζονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις με τις τόσο στις 17 Νοεμβρίου, επέτειο του Πολυτεχνείου, και σταθμό στην πάλι για δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, όσο και στις 24 Νοεμβρίου στην πανδημοσιουπαλληλική  που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και στις 8 Δεκεμβρίου την πανεργατική που προκήρυξε η ΓΣΕΕ. “Ο νέος γύρος επίθεσης ενάντια στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την , το κουαρτέτο ΕΕ και ΔΝΤ, το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις. Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς” τόνισε ο κ. Στεργίου.

Άσκησε σκληρή κριτική στη “συμβιβασμένη” ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Βόλου που δεν έχει οργανώσει ούτε ένα για τις 8 Δεκεμβρίου στο Βόλο, μια πόλη που πλήττεται από την ανεργία, παρά μόνο βάζει για συμμετοχή στο της Αθήνας. “Τους καταγγέλλουμε ακόμη μια φορά ότι παίζουν το παιχνίδι της ς”.

Αναφορικά με την επέτειο του Πολυτεχνείου επισήμανε ότι φέτος συμπληρώνονται 43 χρόνια από τον ξεσηκωμό και ο τότε αγώνας ενάντια στην δικτατορία δείχνει το δρόμο του αγώνα σήμερα. “Απομονώνουμε τη Χρυσή Αυγή, παλεύουμε ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τη βαθύτερη συμμετοχή της χώρας μας στους ανταγωνισμούς της περιοχής, τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Τα συνθήματα στις πύλες του Πολυτεχνείου, “έξω οι ΗΠΑ”, Έξω το Ο” είναι πιο επίκαιρα από ποτέ”.

Τη συμπαράσταση των φοιτητών στους αγώνες των εργαζομένων εξέφρασε ο φοιτητής της Γεωπονικής Νίκος Λαμπρόπουλος επισημαίνοντας τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές την περίοδο της κρίσης, ενώ ανέφερε ότι μόνο το 1% των φοιτητών μπορεί να μείνει στην φοιτητική εστία και μόνο ένα 2% να σιτιστεί στην φοιητική εστία και πρόσθεσε:”Η δίκαιη ανάπτυξη για όλους που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση είναι μόνο για λίγους” .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση