Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Κάλεσμα αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων στον Αγ. Νικόλαο
Κάλεσμα αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων στον Αγ. Νικόλαο

Κάλεσμα αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων στον Αγ. Νικόλαο

Κάλεσμα αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων για συγκέντρωση την  Τρίτη, 16/3 στις 18:00 στον Αγ. Νικόλαο απευθύνεται ενάντια  σε περιορισμούς, απαγορεύσεις, αντιλαϊκή επίθεση, κρατική τρομοκρατία και καταστολή, που  γιγαντώνουν την αγανάκτηση, την οργή του λαού και την αναζήτηση διεξόδου από την .

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση “Δεν υπάρχει πεδίο της κίνησης και της ζωής των ανθρώπων του λαού και της νεολαίας που να μη χτυπιέται με αγριότητα από την πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του συστήματος συνολικά.

  • Η ένταση της πολιτικής της κρατικής καταστολής και της αστυνομοκρατίας που επιχειρεί να καταργήσει τα δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες ξεσηκώνει θύελλα αντιστάσεων, κεντρικά αλλά και σε γειτονιές, με πρόσφατο παράδειγμα την μαζική διαδήλωση στη Νέα Σμύρνη.

  • Το σοβαρό πλέον ενδεχόμενο να υπάρξει στη χώρα μας νεκρός απεργός πείνας κινητοποιεί για μέρες υπολογίσιμα κομμάτια του λαού που ζητούν την ικανοποίηση ενός δίκαιου αιτήματος.

  • Την ίδια ώρα τα θύματα της πανδημίας οδεύουν στις 7.000, τα lockdown έχουν γίνει περίπου μόνιμο καθεστώς, οι έλεγχοι για επιβολή προστίμων είναι περισσότεροι από τα τεστ για κορωναϊό. Τώρα ξαναδιαλέγουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, αφού δεν υπάρχουν άλλες κλίνες .

  • Ο νόμος -Χρυσοχοίδη που πετά τα παιδιά του λαού έξω απ' την εκπαίδευση συνεχίζει να προκαλεί τις δίκαιες, μαζικές της νεολαίας μαζί με πονοκέφαλο στην κυβέρνηση.

  • Ο νόμος για την απαγόρευση των διαδηλώσεων που θα ήθελε μαζί με άλλα μέτρα να βάλει το λαό στο γύψο έχει σε πολλές περιπτώσεις υπερκεραστεί από τμήματα του λαού που παλεύουν για την ανατροπή του.

  • Ο εργασιακός μεσαίωνας που κλιμακώνεται με την πρόθεση της κυβέρνησης να ψηφίσει ένα ακόμη αντεργατικό νομοσχέδιο που επεκτείνει χωρίς αμοιβή το 8ωρο ήδη έχει δημιουργήσει τις πρώτες αντιδράσεις. Το νέο αντιασφαλιστικό επίκειται.

  • Στην περιοχή της Θεσσαλίας η προσπάθεια επιβολής βασικών επιχειρηματικών κατευθύνσεων (καύση σκουπιδιών, , ιδιωτικοποίηση νερών κτλ), περνάει δια πυρός και σίδηρου. Ολόκληρες κοινωνίες στοχοποιούνται από τους μηχανισμούς του κράτους. Ο θάνατος του Β. Μάγγου το καλοκαίρι του 2020, μετά από το βασανισμό του από τις αστυνομικές δυνάμεις είναι το αποτέλεσμα μιας άγριας επίθεσης εναντίον του συνόλου των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Όλα αυτά συνθέτουν τη ζοφερή πραγματικότητα που ζει ο λαός και από την οποία αναζητά διέξοδο. Είναι ελπιδοφόρο ότι σχεδόν σε καθημερινή βάση γίνονται που, ανεξάρτητα από αφορμή, έχουν ως υπόβαθρο το συνολικό πλέγμα καταπίεσης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Αυτές οι κινητοποιήσεις πρέπει να συνολικοποιηθούν, να μαζικοποιηθούν και να λάβουν το χαρακτήρα αναβαθμισμένου αγώνα ενάντια στο σύνολό της αστικής πολιτικής. Μια διαδικασία που θα γίνει μέσα στην κίνηση και την πάλη, μέσω της αντίστασης στην επίθεση που δεχόμαστε και της διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας.

Μέσα από την οργάνωση του λαού, των εργαζομένων και της νεολαίας.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας:

  • Ενάντια στην πολιτική της καταστολής και της κρατικής τρομοκρατίας.

  • Με πάλη για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Να σταματήσουν οι διώξεις και να ακυρωθούν τα πρόστιμα. Να σταματήσουν οι απηνείς διώξεις αγωνιστών που κατέβηκαν στους ς της Ν. Σμύρνης.

  • Για να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας. Να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του Δ. Κουφοντίνα.

  • Για πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό. Προσλήψεις, άνοιγμα νοσοκομείων και .

  • Για ανατροπή του νόμου -Χρυσοχοϊδη. Δικαίωμα όλων των παιδιών του λαού στις σπουδές, ενάντια στην ένταση των ταξικών φραγμών.

  • Για να μην περάσει η νέα αντεργατική και αντιασφαλιστική επιδρομή. Κάτω τα χέρια απ' το 8ωρο. Όχι στην πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της ανεργίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση