Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Καφέ κηλίδα και δυσοσμία μεταξύ των προβλητών 1 και 2 του λιμανιού
Καφέ κηλίδα και δυσοσμία μεταξύ των προβλητών 1 και 2  του λιμανιού

Καφέ κηλίδα και δυσοσμία μεταξύ των προβλητών 1 και 2 του λιμανιού

Ειδοποιήθηκε ο Εισαγγελέας

Ανεπεξέργαστα φέρεται να έπεσαν στο λιμάνι, μεταξύ της προβλήτας 1 και 2 σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο εργασιών που γίνονται από τη ΔΕΥΑΜΒ, για την αποκατάσταση της ς του αγωγού μεταφοράς λυμάτων από το κεντρικό αντλιοστάσιο στις ΕΕΛ.

Σήμερα γύρω στις 8.30 το πρωί, συνεργεία που προχωρούν σε εργασίες αποκατάστασης του αγωγού, φέρεται να έριξαν μεταξύ των προβλητών 1 και 2 του εμπορικού λιμένα ανεπεξέργαστα . Στο σημείο υπάρχει μία καφέ – μπεζ κηλίδα 150 μ. μήκος και 300 μ., με έντονη δυσοσμία.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ενημέρωσε τον Εισαγγελέα, ενώ ζήτησε από τη Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Μαγνησίας να προχωρήσει σε δειγματοληψίες του δείγματος.

Προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Η ΔΕΥΑΜΒ

Από τον πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, Απ. Γαλάτη, έγινε η ακόλουθη δήλωση: “Σχετικά με την αναφορά του Λιμεναρχείου προς την Εισαγγελία Βόλου για υπερχείλιση λύματος στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού, διευκρινίζω ότι αυτό έγινε με βάση προγραμματισμένη και εγκεκριμένη, γι' αυτές τις περιπτώσεις, διαδικασία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τις βλάβες στο πεπαλαιωμένο δίκτυο αποχέτευσης και εν προκειμένω στο κεντρικό αντλιοστάσιο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ως πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ και μέλος της Δημοτικής Αρχής, είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες, αν τυχόν κριθεί ότι υπάρχουν, προκειμένου να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου έναντι της πόλης και των πολιτών”.

Eν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκαν σήμερα Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου οι εργασίες για την αντικατάσταση του τμήματος του κεντρικού αντλιοστασίου που είχε υποστεί στην συμβολή των οδών Αθηνών και Λαρίσης.

Αμέσως μετά την ολο των εργασιών σταμάτησε η εγκεκριμένη υπερχείλιση στο λιμάνι και πλέον το κεντρικό αντλιοστάσιο λειτουργεί κανονικά.

 

Η

Για μια ακόμα φορά ανεπεξέργαστα λύματα από το βιολογικό καθαρισμό του Βόλου κατέληξαν στον Παγασητικό. Εφόσον αληθεύει ότι σταμάτησε ήδη η διοχέτευσή τους, θεωρούμε ότι δεν δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στο οικοσύστημα του Παγασητικού, το οποίο έχει τη δυνατότητα αυτοκαθαρισμού σε πολύ  σύντομο διάστημα.

 

Όσον αφορά στις κοντινές του Βόλου, πιστεύουμε ότι μπορεί να επηρεαστούν, αλλά λίγο. Καλό είναι επομένως να γίνονται δειγματοληψίες μέχρι να διαπιστωθεί ότι είναι κατάλληλες για . Επίσης να απαγορευτεί η αλιεία, κοντά στο Βόλο, για λίγες μέρες.

Οι συχνές όμως βλάβες, ενός γερασμένου συστήματος βιολογικού καθαρισμού, πρέπει να προβληματίσουν τους υπεύθυνους της ΔΕΥΑΜΒ για να προγραμματίσουν την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό του. Δυστυχώς φαίνεται ότι αυτό δεν έχει γίνει και έχουν ευθύνες για αυτό.

 

Ελπίζουμε να μη συμβεί σύντομα και άλλο , το οποίο μπορεί να είναι σοβαρότερο. Γιατί πρέπει να διαφυλάξουμε το οικοσύστημα του Παγασητικού ως κόρη οφθαλμού, όπως λέγεται συχνά και σωστά.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση