Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Κ. Παπανάτσιου: Σημαντικά ερωτήματα για την λειτουργία και το μέλλον του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου 
Κ. Παπανάτσιου: Σημαντικά ερωτήματα για την λειτουργία και το μέλλον του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου 

Κ. Παπανάτσιου: Σημαντικά ερωτήματα για την λειτουργία και το μέλλον του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου 

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κατέθεσε η βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  Κατερίνα Παπανάτσιου, θέτοντάς του σειρά ερωτημάτων σχετικά με τη λειτουργία και το μέλλον του σιδηροδρομικού σταθμού του Βόλου και τη μελέτη των συνδυασμένων μεταφορών που βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Στην ερώτηση της η βουλευτής αναφέρει ότι μετά από 137 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου, η τοπική κοινωνία ενημερώθηκε πως το υπάρχον προσωπικό του ΟΣΕ θα μεταφερθεί στις υπηρεσίες του Τμήματος Επιθεώρησης της Λάρισας και ο ιστορικός σιδηροδρομικός Σταθμός θα λειτουργεί με τα τρένα να φθάνουν και να αναχωρούν χωρίς την υποστήριξη σταθμαρχών και κλειδούχων, ενώ θα είναι και αφύλακτος όλη τη μέρα.

Η κ. Παπανάτσιου αναφέρει ότι παρά τις διαψεύσεις κυβερνητικών στελεχών και τις διαβεβαιώσεις περί προσωρινότητας της απομάκρυνσης του προσωπικού που είδαν το φως της δημοσιότητας, η πρόσφατη ανακοίνωση του «Δικτύου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας» η οποία αναφέρει ότι: «στις 07/10/2021 συνεδρίασε το Δ.Σ. του ΟΣΕ και αποφάσισε το Νέο Οργανόγραμμα και την επικαιροποίηση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του ΟΣΕ.

Με το νέο Οργανόγραμμα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΣΕ στο Βόλο.» δημιουργεί σημαντικά ερωτήματα για το μέλλον του σιδηροδρομικού Σταθμού του Βόλου και την ασφάλεια λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το παραδοσιακό τρένο του Πηλίου που αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό και λειτουργεί σε δύσβατη ορεινή περιοχή.

Η βουλευτής επισημαίνει ότι η σιδηροδρομική γραμμή Βόλου – Λάρισας βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης της διαδικασίας για την αναβάθμισή της με ηλεκτροκίνηση και ότι ο σιδηροδρομικός σταθμός Βόλου μπορεί και πρέπει να αποτελέσει κεντρικό πυλώνα των συνδυασμένων μεταφορών για την σύνδεση του Λιμανιού του Βόλου, της Α’ & Β’ ΒΙΠΕ και του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Προς το σκοπό αυτό τον Μάρτιο του 2019 είχε υπογραφεί στον Βόλο σύμβαση μεταξύ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, του ΟΣΕ, της ΓΑΙΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ και του Υπουργείου Υποδομών για τις συνδυασμένες μεταφορές η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα καθυστερεί λόγω μη χρηματοδότησής της από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών .

Με βάση τα παραπάνω η κα. Παπανάτσιου θέτει τα παρακάτω ερωτήματα στον αρμόδιο Υπουργό:

  1. Εάν και πότε θα επανέλθουν οι υπάλληλοι του ΟΣΕ Βόλου που μετακινήθηκαν αιφνιδιαστικά από την έδρα τους προς στις υπηρεσίες του Τμήματος Επιθεώρησης της Λάρισας αφήνοντας τον σιδηροδρομικό Σταθμό Βόλου χωρίς φύλαξη και επιθεώρηση.

  2. Είναι σε γνώση του η απόφαση της συνεδρίασης της 07/10/2021 του Δ.Σ. του ΟΣΕ με την οποίο καταργούνται όλες οι Υπηρεσίες του ΟΣΕ στο Βόλο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του «Δίκτυο Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας»; Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο που θα υποβαθμίσει πλήρως το σιδηροδρομικό σταθμό Βόλου;

  3. Σε ποιες ενέργειες έχει ή πρόκειται να προβεί για να στελεχωθεί ο Σιδηροδρομικός Σταθμός του Βόλου με το απαραίτητο προσωπικό που θα εξασφαλίζει την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία όλου του σιδηροδρομικού δικτύου της Μαγνησίας.

  4. Σε ποιες ενέργειες έχει ή πρόκειται να προβεί για την προστασία και την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής αξίας του σιδηροδρομικού σταθμού του Βόλου.

  5. Σε ποιο σημείο βρίσκεται η μελέτη για τις συνδυασμένες μεταφορές του Βόλου για την οποία είχε υπογραφεί σχετική σύμβαση το Μάρτιο του 2019 και για την οποία δημοσιεύματα αναφέρουν ότι καθυστερεί λόγω μη χρηματοδότησής της από ο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Πρόκειται να προχωρήσει ή έχει ληφθεί απόφαση για την ακύρωσή της;

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ξαναχτύπησαν οι ληστές στο πρατήριο  υγρών καυσίμων στην #Αργαλαστή #Αργαλαστή #πρατήριο υγ… - https://t.co/CnXnWluUni -

  • #πυρκαγιά μαίνεται στην Θάσο #Θάσος #πυρκαγιά - https://t.co/jEyGGW9yLx -

  • Βροχερό τριήμερο στην Ελλάδα #βροχές #καταιγίδες - https://t.co/KRf0OBUpBj -

"Αλιεύοντας" την είδηση