Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Κ. Παπανάτσιου: Η πλήρης διακοπή τοπικών δρομολογίων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αφήνει έκθετους τους πολίτες εν μέσω Πανδημίας
Κ. Παπανάτσιου: Η πλήρης διακοπή τοπικών δρομολογίων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αφήνει έκθετους τους πολίτες εν μέσω Πανδημίας

Κ. Παπανάτσιου: Η πλήρης διακοπή τοπικών δρομολογίων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αφήνει έκθετους τους πολίτες εν μέσω Πανδημίας

 

Κοινοβουλευτική ερώτηση κατέθεσε η Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών με θέμα την αυθαίρετη απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ για πλήρη τοπικών δρομολογίων που αφήνει έκθετους τους πολίτες του και της Λάρισας εν μέσω Πανδημίας.

Την ερώτηση συνυπογράφει και ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών ΣΥΡΙΖΑ  Ν. .

Στην ερώτησή της η αναφέρει ότι ο Βόλος και η Λάρισα είναι δυο πολύ σημαντικές Θεσσαλικές πόλεις που έχουν στενή οικονομική συσχέτιση και αλληλοεξάρτηση με αποτέλεσμα εκατοντάδες πολίτες να μετακινούνται καθημερινά ανάμεσα στις δυο πόλεις για την εργασία τους, την τους ή για συνδιαλλαγή τους με κεντρικές δομές της Περιφερειακής Διοίκησης

Στο πλαίσιο του περιορισμού άσκοπων μετακινήσεων και αποφυγής συνωστισμού, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. προχώρησε σε τροποποίηση των δρομολογίων της και ειδικά για τη γραμμή – Λάρισας προχώρησε στη πλήρη των δρομολογίων. Συνέπεια της παρακάτω αυθαίρετης απόφασης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήταν να οδηγηθεί σε μεγάλη μερίδα των εργαζομένων που μετακινούνται ανάμεσα στις δυο πόλεις.

Η κ. Παπανάτσιου επισημαίνει ότι τα πρόσφατα μέτρα για την αντιμετώπιση της Πανδημίας δε περιλαμβάνουν το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων και δημόσιων υπηρεσιών αλλά την εφαρμογή της τηλεργασίας κατά 50% και ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την απόφασή της για πλήρη διακοπή της γραμμής Βόλου – Λάρισας, δε μερίμνησε για το πως θα μεταφέρονται από και προς την εργασία τους οι εργαζόμενοι που μετακινούνται καθημερινά μέσω του σιδηροδρόμου και δεν διακόπτουν την εργασία τους λόγω της Πανδημίας.

Τελειώνοντας η βουλευτής επισημαίνει ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει προβεί τα τελευταία χρόνια στην διακοπή πολλών δρομολογίων Βόλου -Λαρίσας παρόλο που λαμβάνει ένα σημαντικό ποσό για τη λειτουργία της, καθώς η γραμμή έχει χαρακτηριστεί ως άγονη, ενώ παράλληλα λαμβάνει κρατική επιχορήγηση για τις κενές θέσεις λόγω του περιορισμού της πληρότητας των βαγονιών ως μέτρο αντιμετώπισης της Πανδημίας.

Με βάση τα παραπάνω η βουλευτής θέτει τα παρακάτω ερωτήματα στον αρμόδιο υπουργό:

  1. Ποιό είναι το ακριβές ποσό των επιδοτήσεων – ενισχύσεων που λαμβάνει ετησίως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. για τη λειτουργία της άγονης γραμμής Βόλου – Λάρισας και ποιες οι αποζημιώσεις για τη μειωμένη πληρότητα λόγω Πανδημίας.

  2. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να διερευνήσει αν είναι καταχρηστική η απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. για πλήρη διακοπή της γραμμής Βόλου – Λάρισας καθώς λαμβάνει σειρά επιδοτήσεων για τη λειτουργία της.

  3. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να υποχρεωθεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. να λειτουργήσει σιδηροδρομικές γραμμές πρωινές και απογευματινές ώρες για την ασφαλή και απρόσκοπτη μετακίνηση των εργαζομένων εν μέσω Πανδημίας, τηρώντας έτσι τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πολίτες της Μαγνησίας και της Λάρισας, που απορρέουν από το ρόλο της ως χειριστή του σιδηροδρομικού δικτύου της ς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση