Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Κ. Παπανάτσιου: Η πλήρης διακοπή τοπικών δρομολογίων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αφήνει έκθετους τους πολίτες εν μέσω Πανδημίας
Κ. Παπανάτσιου: Η πλήρης διακοπή τοπικών δρομολογίων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αφήνει έκθετους τους πολίτες εν μέσω Πανδημίας

Κ. Παπανάτσιου: Η πλήρης διακοπή τοπικών δρομολογίων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αφήνει έκθετους τους πολίτες εν μέσω Πανδημίας

 

Κοινοβουλευτική κατέθεσε η ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών με θέμα την αυθαίρετη απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ για πλήρη διακοπή τοπικών δρομολογίων που αφήνει έκθετους τους πολίτες του Βόλου και της Λάρισας εν μέσω Πανδημίας.

Την συνυπογράφει και ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών ΣΥΡΙΖΑ  Ν. Παππάς.

Στην ερώτησή της η αναφέρει ότι ο Βόλος και η είναι δυο πολύ σημαντικές Θεσσαλικές που έχουν στενή οικονομική συσχέτιση και αλληλοεξάρτηση με αποτέλεσμα εκατοντάδες πολίτες να μετακινούνται καθημερινά ανάμεσα στις δυο για την εργασία τους, την υγεία τους ή για συνδιαλλαγή τους με κεντρικές δομές της Περιφερειακής Διοίκησης

Στο πλαίσιο του περιορισμού άσκοπων μετακινήσεων και αποφυγής συνωστισμού, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ .Ε. προχώρησε σε τροποποίηση των δρομολογίων της και ειδικά για τη γραμμή Βόλου – Λάρισας προχώρησε στη πλήρη διακοπή των δρομολογίων. Συνέπεια της παρακάτω αυθαίρετης απόφασης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήταν να οδηγηθεί σε αδιέξοδο μεγάλη μερίδα των εργαζομένων που μετακινούνται ανάμεσα στις δυο .

Η κ. επισημαίνει ότι τα πρόσφατα μέτρα για την αντιμετώπιση της Πανδημίας δε περιλαμβάνουν το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων και δημόσιων υπηρεσιών αλλά την εφαρμογή της τηλεργασίας κατά 50% και ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την απόφασή της για πλήρη διακοπή της γραμμής Βόλου – Λάρισας, δε μερίμνησε για το πως θα μεταφέρονται από και προς την εργασία τους οι που μετακινούνται καθημερινά μέσω του σιδηροδρόμου και δεν διακόπτουν την εργασία τους λόγω της Πανδημίας.

Τελειώνοντας η βουλευτής επισημαίνει ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει προβεί τα τελευταία χρόνια στην διακοπή πολλών δρομολογίων Βόλου -Λαρίσας παρόλο που λαμβάνει ένα σημαντικό ποσό για τη λειτουργία της, καθώς η γραμμή έχει χαρακτηριστεί ως άγονη, ενώ παράλληλα λαμβάνει κρατική επιχορήγηση για τις κενές θέσεις λόγω του περιορισμού της πληρότητας των βαγονιών ως μέτρο αντιμετώπισης της Πανδημίας.

Με βάση τα παραπάνω η βουλευτής θέτει τα παρακάτω ερωτήματα στον αρμόδιο υπουργό:

  1. Ποιό είναι το ακριβές ποσό των επιδοτήσεων – ενισχύσεων που λαμβάνει ετησίως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ .Ε. για τη λειτουργία της άγονης γραμμής Βόλου – Λάρισας και ποιες οι για τη μειωμένη πληρότητα λόγω Πανδημίας.

  2. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να διερευνήσει αν είναι καταχρηστική η απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. για πλήρη διακοπή της γραμμής Βόλου – Λάρισας καθώς λαμβάνει σειρά επιδοτήσεων για τη λειτουργία της.

  3. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να υποχρεωθεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. να λειτουργήσει σιδηροδρομικές γραμμές πρωινές και απογευματινές ώρες για την ασφαλή και απρόσκοπτη μετακίνηση των εργαζομένων εν μέσω Πανδημίας, τηρώντας έτσι τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πολίτες της και της Λάρισας, που απορρέουν από το ρόλο της ως χειριστή του σιδηροδρομικού δικτύου της Ελλάδας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποτελέσματα Προαγωγικών εξετάσεων Κempo Karate 2021 #ΚempoKarate - https://t.co/494MBUSP8k -

  • Η ζωή αρχίζει όταν κλείνει ένας κύκλος… - https://t.co/PaAJUgRkjl -

  • Πέθανε στον ύπνο του 40χρονος αγιογράφος στη Ν. Αγχίαλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/oI1aWUp9SF -

"Αλιεύοντας" την είδηση