Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Κ. Μαραβέγιας: Είναι απαίτηση της κοινωνίας να δοθεί επιτέλους σαφής απάντηση για το πρόβλημα της αέριας ρύπανσης στο Βόλο
Κ. Μαραβέγιας: Είναι απαίτηση της κοινωνίας να δοθεί επιτέλους σαφής απάντηση για το πρόβλημα της αέριας ρύπανσης στο Βόλο

Κ. Μαραβέγιας: Είναι απαίτηση της κοινωνίας να δοθεί επιτέλους σαφής απάντηση για το πρόβλημα της αέριας ρύπανσης στο Βόλο

Τα αποτελέσματα της έρευνας για την ατμοσφαιρική ρύπανση, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας GreenYourAir, επιβεβαιώνουν το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Βόλος και δικαιώνουν όλους όσοι αξιώνουν να εντοπιστεί χωρίς άλλη καθυστέρηση ο ρυπαντής ή οι ρυπαντές της πόλης. Είναι απαίτηση ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας να δοθεί επιτέλους μια σαφής απάντηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να περάσουμε πλέον από τις διαπιστώσεις για την ύπαρξη του προβλήματος, στην απόδοση ευθυνών και τη λήψη μέτρων.  Τα παραπάνω τονίζει ο Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας  Κωνστανίνος Μαραβέγιας σε δήλωσή του για τα θέματα της αέριας ρύπανσης και της δημιουργίας εργοστασίου για την «Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Αποβλήτων στον Βόλο.

Επίσης ο βουλευτής επισημαίνει τα ακόλουθα: ” Όσον αφορά τη μελέτη δημιουργίας εργοστασίου για την «Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) Βόλου», που εισάγεται σήμερα προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι: Αναμφίβολα, η αναβάθμιση της διαχείρισης αποβλήτων αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η πόλη μας πρέπει να κάνει ένα βήμα μπροστά, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές επιταγές. Ωστόσο, η συγκεκριμένη μελέτη εγείρει ερωτήματα. Δεν διευκρινίζεται, για παράδειγμα, ποιας κλάσης SRF θα παράγει η συγκεκριμένη μονάδα, ώστε να γνωρίζουμε αν το προϊόν θα είναι αξιοποιήσιμο ή υπάρχει το ενδεχόμενο ταφής.

Όπως είχα τονίσει και σε πρόσφατη ραδιοφωνική μου συνέντευξη, η Δημοτική Αρχή καλό θα ήταν να ενημερώσει τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο τους τοπικούς Βουλευτές, αλλά και τους πολίτες για το σοβαρό αυτό θέμα.

Οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν, ώστε να μην αιωρούνται αμφιβολίες και να μη νιώθουν ότι αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις δεν τους «λογαριάζουν».

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, καταδικάζω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από την και είμαι βέβαιος ότι οι δεν θα επιτρέψουν να βρει πρόσφορο έδαφος στην πόλη μας η τακτική της έντασης στην οποία επενδύουν ορισμένες μειοψηφίες.

Κλείνοντας, επειδή πρόκειται για ένα θέμα που υπερβαίνει τις κομματικές γραμμές και την εξουσία που ο κάθε θεσμός εκπροσωπεί, καλώ τους βουλευτές όλων των κομμάτων, τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο, να καθίσουμε σε ένα κοινό τραπέζι διαλόγου, διότι οι απαιτούν ομοψυχία και ειλικρινείς απαντήσεις που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα, μακριά από κάθε είδους σκοπιμότητα.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ένα τραυματισμένο γκραν σλαμ - https://t.co/4wMOLzrRL4 -

  • Καταγγελία για βιασμό στη Θεσσαλονίκη: Για μεγάλο κύκλωμα μιλά ο δικηγόρος της 24χρονης - https://t.co/oGBGHyGd8R -

  • Λύση συνεργασίας με Γιάννη Λάλα #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου1937 - https://t.co/RU9lxn4LxN -

"Αλιεύοντας" την είδηση