Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ιστορικός περίπατος κομμουνιστών στο Βόλο
Ιστορικός περίπατος κομμουνιστών στο Βόλο

Ιστορικός περίπατος κομμουνιστών στο Βόλο

Tην Κυρική 30 του Οκτωβρίου θ πραγματοποιηθεί ο που διοργανώνεται από την ΠΕΑΕΑ –ΔΣΕ Μαγνησίας, την τομεακή επιτροπή Βόλου του ΚΚΕ και τις τομεακές οργανώσεις της ΚΝΕ, που αναβλήθηκε το περασμένο Σάββατο  λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Ο ιστορικός περίπατος που θα κινηθεί στα χνάρια των αγώνων του ΕΑΜ, του Ε, της ΕΠΟΝ, του ΔΣΕ, θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι με αφετηρία  την διασταύρωση  των οδών Τάκη Οικονομάκη με Κουμουνδούρου.

Το δρομολόγιο θα είναι από το σημείο της αφετηρίας στη λεωφόρο για τους αγώνες της εργατικής τάξης του Βόλου ενάντια στην πολιτική επιστράτευση, άνοδο στην στα γραφεία της εφημερίδας «Αναγέννηση» του ΕΑΜ Μαγνησίας και «Λευτεριά» της Οργάνωσης Βόλου του ΚΚΕ, την Κομαντατούρα, τη κεστάπο και τα γραφεία των ΕΑΣΑΔ. Επόμενος σταθμός, οι Αλεξάνδρας που λειτούργησαν σαν χώροι ς κομμουνιστών και αγωνιστών από την περίοδο της Κατοχής μέχρι και το τέλος του Εμφυλίου και η Ελευθερίας όπου οι και γενικότερα ο λαός του Βόλου αντιτάχθηκε στην κάθοδο των Βουλγάρων, αλλά και αποτέλεσε χώρο εκτέλεσης,.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση