Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ιστορικός περίπατος κομμουνιστών στο Βόλο
Ιστορικός περίπατος κομμουνιστών στο Βόλο

Ιστορικός περίπατος κομμουνιστών στο Βόλο

Tην 30 του Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο που διοργανώνεται από την ΠΕΑΕΑ –ΔΣΕ Μαγνησίας, την τομεακή Βόλου του ΚΚΕ και τις τομεακές οργανώσεις της ΚΝΕ, που αναβλήθηκε το περασμένο Σάββατο  λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Ο ιστορικός περίπατος που θα κινηθεί στα χνάρια των αγώνων του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, του ΔΣΕ, θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι με αφετηρία  την διασταύρωση  των οδών Τάκη Οικονομάκη με Κουμουνδούρου.

Το δρομολόγιο θα είναι από το σημείο της αφετηρίας στη λεωφόρο για τους της εργατικής τάξης του Βόλου ενάντια στην επιστράτευση, άνοδο στην πλατεία Αγίου Νικολάου στα γραφεία της εφημερίδας «Αναγέννηση» του ΕΑΜ Μαγνησίας και «Λευτεριά» της Οργάνωσης Βόλου του ΚΚΕ, την Κομαντατούρα, τη Γκεστάπο και τα γραφεία των ΕΑΣΑΔ. Επόμενος σταθμός, οι φυλακές Αλεξάνδρας που λειτούργησαν σαν χώροι φυλάκισης κομμουνιστών και αγωνιστών από την περίοδο της Κατοχής μέχρι και το τέλος του Εμφυλίου και η πλατεία Ελευθερίας όπου οι εργαζόμενοι και γενικότερα ο λαός του Βόλου αντιτάχθηκε στην κάθοδο των Βουλγάρων, αλλά και αποτέλεσε χώρο εκτέλεσης,.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση