Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ισχυρή καταιγίδα ξέσπασε τις 7.30 το απόγευμα στο Βόλο
Ισχυρή καταιγίδα ξέσπασε τις 7.30  το απόγευμα στο Βόλο

Ισχυρή καταιγίδα ξέσπασε τις 7.30 το απόγευμα στο Βόλο

Ισχυρή καταιγίδα ξέσπασε τις 7.30  το απόγευμα στο Βόλο και συνεχίστηκε για μισή ώρα , με ισχυρό αέρα. Όσοι ήταν στο δρόμο είπε πεζή είτε με δίτροχα «έφαγαν τη της ζωής τους», όπως και όσοι βρίσκονταν για παραλίες για μπάνιο.

Ο ουρανός κάποια στιγμή συννέφιασε, μπουμπουνητά και αστραπές ακολούθησαν, όπως και ισχυρή νεροποντή στη συνέχεια κι επαληθεύτηκε η πρόγνωση της ΕΜΥ.

Η καταιγίδα που είναι σε εξέλιξη έπληξε και τους εμπόρους του παζαριού που σήμερα θα ανοίξει τις πύλες του.

Υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή για να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα.

H ισχυρή νεροποντή διήρκεσε 30′, αλλά ήταν αρκετή για να πλημμυρίσουν κάποιοι της πόλης  και να προκληθούν ζημιές, πλημμυρικά φαινόμενα, πτώσεις δέντρων και κλείσιμο δρόμων με εγκλωβισμένα .

Μέσα στον Βόλο κλαδιά δέντρων έσπασαν και φωτεινοί τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Στο μπουρίνι που ξέσπασε στο Βόλο βγήκε και πάλι η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων για να αντιμετωπίσει πλημμυρικά φαινόμενα και πτώσεις δένδρων σε συνεργασία και επικοινωνία με πολιτική προστασία, πυροσβεστική και τροχαία.

Μετά τις 8.30 και με επεμβάσεις συνεργείων του Δήμου άρχισαν να καθαρίζονται οι ,  και καταβάλλονταν προσπάθειες να ανοιχθεί δίοδος προς την , ώστε να απομακρυνθούν τα νερά στο ύψος της ΑΓΕΤ.

Aπό Αγριά έως Άφησσο

Η νεροποντή ήταν  ισχυρή και  δεν υπήρχε ορατότητα σε απόσταση μεγαλύτερη των δέκα μέτρων, κυρίως από την Αγριά   μέχρι την Άφησσο, όπου δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό χάος σε μήκος πάνω από 25 χιλιόμετρα, από τον κόσμο που εγκατέλειπε τις παραλίες.

Τα ακινητοποιήθηκαν από τα πολλά νερά στο Μαλάκι, στα Άνω και τα Κάτω Λεχώνια, ενώ στο ύψος του εργοστασίου της ΑΓΕΤ η παραλιακή  έκλεισε παντελώς αφού το νερό ξεπερνούσε το μισό μέτρο.

Μεγάλα προβλήματα και καθυστερήσεις με ακινητοποιημένα αυτοκίνητα σημειώθηκαν και στο τούνελ του Περιφερειακού του , αφού δεν μπορούσε να απορροφήσει όλη την κυκλοφορία των οχημάτων, μετά το κλείσιμο από νερά του δρόμου στο εργοστάσιο τσιμέντων.

Οι χείμαρροι και τα μικρά ποτάμια κατέβασαν τεράστιες ποσότητες νερών από το Πήλιο και σε πολλά σημεία ο δρόμος Βόλου- Αφήσσου υπερκαλυπτόταν από τα ορμητικά νερά.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση