Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Ισχυρή καταιγίδα ξέσπασε τις 7.30 το απόγευμα στο Βόλο
Ισχυρή καταιγίδα ξέσπασε τις 7.30  το απόγευμα στο Βόλο

Ισχυρή καταιγίδα ξέσπασε τις 7.30 το απόγευμα στο Βόλο

Ισχυρή ξέσπασε τις 7.30  το απόγευμα στο Βόλο και συνεχίστηκε για μισή ώρα , με ισχυρό αέρα. Όσοι ήταν στο δρόμο είπε πεζή είτε με δίτροχα «έφαγαν τη βροχή της ζωής τους», όπως και όσοι βρίσκονταν για παραλίες για μπάνιο.

Ο ουρανός κάποια στιγμή συννέφιασε, μπουμπουνητά και αστραπές ακολούθησαν, όπως και ισχυρή νεροποντή στη συνέχεια κι επαληθεύτηκε η πρόγνωση της ΕΜΥ.

Η που είναι σε εξέλιξη έπληξε και τους εμπόρους του παζαριού που σήμερα θα ανοίξει τις πύλες του.

Υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή για να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα.

H ισχυρή νεροποντή διήρκεσε 30′, αλλά ήταν αρκετή για να πλημμυρίσουν κάποιοι δρόμοι της πόλης  και να προκληθούν ζημιές, πλημμυρικά φαινόμενα, πτώσεις δέντρων και κλείσιμο δρόμων με εγκλωβισμένα αυτοκίνητα.

Μέσα στον Βόλο κλαδιά δέντρων έσπασαν και φωτεινοί σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Στο μπουρίνι που ξέσπασε στο Βόλο βγήκε και πάλι η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων για να αντιμετωπίσει πλημμυρικά φαινόμενα και πτώσεις δένδρων σε συνεργασία και επικοινωνία με πολιτική προστασία, πυροσβεστική και τροχαία.

Μετά τις 8.30 και με επεμβάσεις συνεργείων του Δήμου Βόλου άρχισαν να καθαρίζονται οι δρόμοι,  και καταβάλλονταν προσπάθειες να ανοιχθεί δίοδος προς την θάλασσα , ώστε να απομακρυνθούν τα νερά στο ύψος της ΑΓΕΤ.

Aπό Αγριά έως Άφησσο

Η νεροποντή ήταν  ισχυρή και  δεν υπήρχε ορατότητα σε απόσταση μεγαλύτερη των δέκα μέτρων, κυρίως από την Αγριά   μέχρι την Άφησσο, όπου δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό χάος σε μήκος πάνω από 25 χιλιόμετρα, από τον κόσμο που εγκατέλειπε τις παραλίες.

Τα αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν από τα πολλά νερά στο Μαλάκι, στα Άνω και τα Κάτω Λεχώνια, ενώ στο ύψος του εργοστασίου της ΑΓΕΤ Ηρακλής η παραλιακή  έκλεισε παντελώς αφού το νερό ξεπερνούσε το μισό μέτρο.

Μεγάλα προβλήματα και καθυστερήσεις με ακινητοποιημένα αυτοκίνητα σημειώθηκαν και στο τούνελ του Περιφερειακού του Βόλου, αφού δεν μπορούσε να απορροφήσει όλη την κυκλοφορία των οχημάτων, μετά το κλείσιμο από νερά του δρόμου στο εργοστάσιο τσιμέντων.

Οι χείμαρροι και τα μικρά ποτάμια κατέβασαν τεράστιες ποσότητες νερών από το Πήλιο και σε πολλά σημεία ο δρόμος Βόλου- Αφήσσου υπερκαλυπτόταν από τα ορμητικά νερά.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη ατόμων στον Βόλο για διακίνηση ναρκωτικών #διακίνησηναρκωτικών - https://t.co/EBJ5H3V1AE -

  • Εμβολιασμός: Ανοίγει απόψε η πλατφόρμα για την 3η δόση στους 3 μήνες #εμβολιασμόςCovid - https://t.co/NPSQgZQWDC -

  • #φωτιά σε βανάκι στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #φωτιά - https://t.co/amsEm2bbVU -

"Αλιεύοντας" την είδηση