Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ημέρα τιμής για τις Ένοπλες Δυνάμεις
Ημέρα τιμής για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ημέρα τιμής για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Παρουσία στρατιωτικών και τοπικών αρχών της περιοχής του Βόλου, τιμήθηκε σήμερα η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στις 11 το πρωί τελέστηκε δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση και στεφάνων στο μνημείο στην του Βόλου.

Ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Ιωαν. Παπαναγνώστου, ανέφερε “Σήμερα η Ορθοδοξία γιορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου. Ο λαός τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα στρατευμένα νειάτα και τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που με υπερβάλλοντα ζήλο και κάτω από αντίξοες συνθήκες εξασφαλίζουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Όπως αναφέρθηκε και χθες σε ημερίδα στο «Αχίλλειον», η Μαγνησία διαθέτει ό,τι πιο σύγχρονο, εκπαιδευμένο κι ετοιμοπόλεμο έχουν να επιδείξουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, την 111 Π.Μ. με τα F16, την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών και την με τα ελικόπτερα Apache, Chinook και Huey».

Επίσης τόνισε ότι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην κοινωνική προσφορά με τη συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, μεταφορά τραυματιών και στο προσφυγικό κι όπου απαιτηθεί, ενώ πρόσθεσε: «Στο σύγχρονο και συνεχώς μεταβαλλόμενο επικίνδυνο γεωπολιτικό περιβάλλον, το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελεί την ηχηρή απάντηση σε κάθε ξένη επιβολή».

Η Δωροθέα τόνισε ότι τα Εισόδια Θεοτόκου γιορτάζονται με την γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων κι ευχήθηκε η σκέπη όλων των δυνάμεων να στέκει πάνω από τα στρατευμένα νιάτα γιατί όπως είπε «η πολιτική και γεωπολιτική κατάσταση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στον περιβάλλοντα χώρο, μοιάζει σαν κινούμενη άμμος, οπότε περισσότερο από ποτέ μέσα στην αξιακή κρίση που βιώνουμε, έχουμε ανάγκη από τα στρατευμένα νιάτα κι από πολιτικές που συναινούν σε μια κοινή συνισταμένη ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρέπει ποτέ να απαξιώνονται, αλλά να στέκουν στο βωμό τους και να έχουν ένα ισχυρό κίνητρο, να στηρίζουν κοινωνικά, πολιτικά και στρατιωτικά τη χώρα μας. Ο ρόλος τους είναι πολυσήμαντος, επιτελούν έργο αγαθοποιίας. Διαχειρίζονται το προσφυγικό, σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών κ.α. Πρέπει όλοι να ενσκήψουμε και να έχουμε ως άξονά μας, να παραμένουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο βωμό που τους ανήκει».

Ο ασκών καθήκοντα δημάρχου Βόλου Θ. Θεοδώρου δήλωσεγια τον εορτασμό των ενόπλων δυνάμεων: “Σήμερα, ημέρα των Εισοδίων της Θεοτόκου τιμώνται και γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Η προσφορά στην πατρίδα των Ενόπλων Δυνάμεων δεν αποτιμάται μόνο σε καιρό πολέμου αλλά και σε καιρό Ειρήνης.

Με θάρρος, υπερηφάνια και υψηλή επαγγελματικότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις εγγυώνται την εδαφική ακεραιότητα, τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά του λαού μας.

Με αισθήματα υπερηφάνειας κα σιγουριάς τους ευχαριστούμε και τους ζητούμε να παραμείνουν οι εγγυητές της πατρίδας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας μας. Χρόνια πολλά σε όλους.”

enoples-dinameis1enoples-dinameis3

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση