Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Iδρυτική διακήρυξη της Κίνησης «Βόλου Κοινωνία»
Iδρυτική διακήρυξη  της Κίνησης «Βόλου Κοινωνία»

Iδρυτική διακήρυξη της Κίνησης «Βόλου Κοινωνία»

Tην ιδρυτική της διακήρυξη παρουσιάζει  σήμερα στις  7.00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ, η «Επιτροπή Πρωτοβουλίας» της Κίνησης « Βόλου Κοινωνία», που θα πργματοποιήσει την ιδρυτική της συνέλευση .

Σε σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση  αναφέρεται: «Αν πιστεύεις ότι η αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός ο οποίος κατοχυρώνει την συμμετοχή των δημοτών στα κοινά, δηλαδή την άμεση Δημοκρατία.

Αν δεν θέλεις πια ένα κυρίαρχο πελετειακό και κομματικό κράτος , αλλά μια αποτελεσματική επιτελική Δημοσία Διοίκηση και αδέσμευτη αυτοδιοίκηση, με κυρίαρχο ρόλο στην περιφερειακή ανάπτυξη και την τοπική Δημοκρατία.

Αν ζητάς τη αξιοποίηση όλων των αναπτυξιακών ,περιβαντολλογικών , πολιτιστικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Βόλου και μια ανάπτυξη που θα αφορά όλους και θα υπηρετεί τη δημόσια υγεία, ευημερία, περιβάλλον και πολιτισμό.

Αν θεωρείς ότι το παλαιό συγκεντρωτικό σύστημα έχει εκπνεύσει και δεν ωφελεί να το νεκραναστήσουμε άλλη μια φορά, αλλά να δημιουργήσουμε το πραγματικά καινούργιο με συλλογικότητα, ευθύνη και ατομική πρωτοβουλία.

Αν δεν περιμένεις την αλλαγή από κάποιο «σωτήρα» ,αλλά θεωρείς τον εαυτό σου ενεργό πολίτη, που επιδιώκει τη πραγματική δημιουργία με συμμετοχή , δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Τότε η ιδρυτική συνέλευση της Κίνησης « Βόλου Κοινωνία» που πραγματοποιείται , σήμερα Δευτέρα 19 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ στο ξενοχείο ΠΑΡΚ , σε αφορά και πρέπει να είσαι παρούσα και παρών.

Είναι μια δύσκολη μα φιλόδοξη προσπάθεια , αλλά αξίζει να προσπαθήσουμε μαζί για το Βόλο , για την πόλη μας».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η Ανάβρα του Ν. Μαγνησίας, υπόδειγμα πράσινης ενέργειας και ανάπτυξης στην Ελλάδα της κρίσης … - https://t.co/Ln4ZMx6PGc -

  • Nέα Σχέδια Βελτίωσης στην Περιφέρεια Θεσσαλία - https://t.co/wFr8GgAxJ5 -

  • Νέα έργα νερού για άρδευση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/6HpBseufhB -

"Αλιεύοντας" την είδηση