Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ειδοποιητήρια για πληρωμή στέλνει ο Δήμος Βόλου
Ειδοποιητήρια για πληρωμή στέλνει ο Δήμος Βόλου

Ειδοποιητήρια για πληρωμή στέλνει ο Δήμος Βόλου

Αναφορικά με τις αντιδράσεις και τις διαμαρτυρίες δημοτών, εύλογες και κατανοητές,  για την κοινοποίηση ειδοποιητηρίων με τα οποία καλούνται να πληρώσουν στο Δήμο από κλήσεις είτε της Δημοτικής Αστυνομίας, είτε της Τροχαίας, παρελθόντων ετών και συγκεκριμένα από το 2008 και εντεύθεν, η δημοτική αρχή διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται για του Δήμου Βόλου, αλλά για την υποχρεωτική εφαρμογή διατάξεων του Νόμου, που βεβαίως, ισχύει για όλη τη χώρα. Οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν στην υλοποίηση του μέτρου, άλλως κινδυνεύουν να διωχθούν για παράβαση καθήκοντος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εργασία τους.

Επίσης σημειώνεται: “Ο χρόνος που επιλέξαμε να στείλουμε τα ειδοποιητήρια έγινε με κριτήριο να δοθεί η δυνατότητα στους δημότες να ενταχθούν στην ευεργετική ρύθμιση που «τρέχει» για καταβολή των οφειλομένων σε δόσεις και που ισχύει έως 30 Νοεμβρίου , γνωρίζοντας καλά την οικονομική δυσπραγία που αντιμετωπίζουν μεγάλα τμήματα της κοινωνίας.

Ο Δήμος Βόλου, αποδεδειγμένα, δεν διακατέχεται από εισπρακτική αντίληψη, αλλά είναι υποχρεωμένος να ανταποκριθεί στις επιταγές του Νόμου. Παρά ταύτα οι υπηρεσίες του, όπως και το του Δημάρχου, βρίσκονται στη διάθεση των δημοτών, και πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας, να συνδράμουν στην αναζήτηση λύσεων που ενδεχομένως θα οδηγούσαν ακόμα και στην απάλειψη της οφειλής. Επαναλαμβάνουμε πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Δυστυχώς οι περισσότερες περιπτώσεις διαπιστώνεται, από την επικοινωνία μας με τους προσερχόμενους , δημιουργήθηκε από το γνωστό πελατειακό σύστημα που λειτούργησε και σε αυτή την περίπτωση, αλλά οι εξαπατήθηκαν. Οι κλήσεις που σωρηδόν έσκιζαν μπροστά τους, τακτοποιώντας δήθεν την υπόθεση, διάφορα πολιτικά και κομματικά στελέχη, με θέσεις στην αυτο, ήταν απλώς πυροτέχνημα, αφού οι παρέμεναν στους ηλεκτρονικούς υπο της υπηρεσίας όπου βεβαιώνονταν, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στη σημερινή κατάσταση”.

 

Η “Επιλογή Ευθύνης”

«Να θυμίσουμε κάποια πράγματα, που φαίνεται πως «ξεχνιούνται» από ορισμένους, ώστε να μην υπάρχουν παρερμηνείες, να μην προκαλούνται λανθασμένες εντυπώσεις και να μην καλλιεργείται  σκόπιμα «θολούρα» στο θέμα των παλαιών προστίμων από κλήσεις από τη δημοτική αστυνομία και την τροχαία:

Η προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν αυτή που έβαλε τέλος στο πελατειακό «πανηγύρι» του παρελθόντος, κόβοντας «μαχαίρι» τα ρουσφέτια με τα πρόστιμα από τις κλήσεις από τη δημοτική αστυνομία και την τροχαία. Εξάλλου, ήταν αυτή που επέβαλε τη δημιουργία και λειτουργία και ηλεκτρονικού αρχείου στη δημοτική αστυνομία, ώστε να γίνεται αυθημερόν η ηλεκτρονική καταγραφή των κλήσεων και να μη μπορεί να γίνει διαγραφή τους ούτε και μετά την προώθηση των κλήσεων στην οικονομική υπηρεσία για τις διαδικασίες εξόφλησής τους. Δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης που να μπορεί να ισχυριστεί ότι την προηγούμενη δημοτική περίοδο του «σκίστηκε» κλήση, με την υπόσχεση ότι θα διαγραφεί το πρόστιμο.

Αρχές 2012, η προηγούμενη δημοτική αρχή απέστειλε 16.850 ειδοποιητήρια που αφορούσαν σε κλήσεις παρελθόντων χρόνων ως το 2009, ύψους 2.806.000 €.  Μάλιστα, είχε δεχτεί σφοδρή επίθεση από ορισμένους για την αποστολή των εν λόγω ειδοποιητηρίων, σε καιρό κρίσης. Οι γκρίνιες, οι διαμαρτυρίες και τα σχετικά επικριτικά δημοσιεύματα ήταν πολλά.

Λόγω της συνεπούς πολιτικής των ελέγχων – κλήσεων – αφαίρεσης πινακίδων, με στόχο τη βελτίωση του κυκλοφοριακού προτος, στις αρχές 2013, είχε τετραπλασιαστεί το ποσοστό των οδηγών που πλήρωναν τις κλήσεις τους για παράνομη στάθμευση.

Όσον αφορά στις κλήσεις ως το 2012, τα στοιχεία τους στάλθηκαν, αρχές 2013, στο Κέντρο Πληροφόρησης του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να γίνει διασταύρωση στοιχείων και να έχει ο Δήμος στη διάθεσή του τα στοιχεία των κατόχων των οχημάτων, για να μπορέσει να ολοκληρώσει τη διαδικασία διεκδίκησης των προστίμων από τους υπόχρεους.»

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση