Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Η “αμνησία” έφερε την αθώωση

Η “αμνησία” έφερε την αθώωση

Επτά μελών ς Ρομά γι τον ξυλοδρμό 2 ομοεθνών τους

Αθώους έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τους 7, μέλη ς Ρομά από την Αττική, που κατηγορούνταν για ξυλοδαρμό ομοεθνών τους, σε στον οικισμό του Αλιβερίου, στις 18 Μαϊου του 2016.

Όλα ξεκίνησαν μετά από διαπληκτισμό δύο γυναικών για την ιδιοκτησία ενός μέτρου οικοπέδου. Τα αίματα άναψαν γρήγορα και ξεκίνησε γενικευμένη σύρραξη με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθίγγανων που χρησιμοποίησαν για ρόπαλα, σκουπόξυλα, σούβλες, ακόμα και καραμπίνα. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν ελαφρά δύο άτομα και να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο του Βόλου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Χθες τα θύματα της ς στην κατάθεση τους περιέγραψαν στο δικαστήριο τις συνθήκες του περιστατικού, κάνοντας λόγο για άτυχη στιγμή, ενώ τόνισαν ότι πλέον έχουν άριστες σχέσεις, τόσο με την οικογένεια των δραστών, όσο και με τους ίδιους.

Οι κατηγορούμενοι και τα θύματα αρνήθηκαν ότι στη συμπλοκή χρησιμοποιήθηκε και καραμπίνα, διαψεύδοντας την αστυνομική αναφορά, ενώ μάλιστα ο ένας έφτασε να υποστηρίξει, ότι όντας μεθυσμένος μπέρδεψε τον ήχο του μπουκαλιού που έσπασε με πυροβολισμό!

Ένας από τους 7 κατηγορούμενους στην απολογία του ενώπιον της έδρας, ανέφερε ότι για χρόνια δεν είχαν κανένα πρόβλημα με την οικογένεια των θυμάτων, ενώ και με τους ίδιους διατηρούσαν καλές σχέσεις. Υποστήριξε ότι πιάστηκαν στα χέρια με τον έναν που χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο και ότι πρόθεση του ήταν να χωρίσει τα εμπλεκόμενα μέρη. Καταλήγοντας είπε πως δεν πρόκειται να ξαναμαλώσουν και ότι πλέον είναι όλοι φίλοι.

Αγορεύοντας ο της έδρας, αρχικά αναφέρθηκε στις συνθήκες που επικράτησαν από το πρωί έξω από το δικαστήριο, αφού για την αποφυγή μιας ενδεχόμενης νέας συμπλοκής, επιστρατεύτηκαν πολλοί αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, εκτίμησε ότι εύκολα η διαμάχη θα μπορούσε να έχει κάποιο νεκρό. Αντικρούοντας τον ισχυρισμό τους ότι είναι φιλήσυχοι , υπογράμμισε ότι φιλήσυχοι είναι αυτοί που δε μπλέκουν σε φασαρίες, τονίζοντας ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι ξαφνικά έπαθαν σχετικά με τα αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στη “μάχη.”

“Ήρθατε εδώ να πείτε ότι είσαστε καλοί άνθρωποι. Οι μεγαλύτεροι στην ηλικία θα έπρεπε να χωρίζουν τους εμπλεκόμενους και όχι να εξηγούνε στους μικρότερους πως δέρνουνε” ανέφερε χαρακτηριστικά και καταλήγοντας πρότεινε να αθωωθούν λόγω έλλειψης στοιχείων.

Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να τους κυρήξει αθώους απαλλάσσοντας τους από τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατά συρροή, της οπλοφορίας, της οπλοχρησίας και των ασκόπων πυροβολισμών και όλοι αποχώρησαν από τη δικαστική αίθουσα αγαπημένοι…

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση