Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Η Νέα Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (Δ.ΕΠ.ΙΣ) του Δήμου Βόλου
Η Νέα Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (Δ.ΕΠ.ΙΣ) του Δήμου Βόλου

Η Νέα Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (Δ.ΕΠ.ΙΣ) του Δήμου Βόλου

Στο πλαίσιο της δημόσιας δέσμευσης υπέρ της αρχής της Ισότητας των Φύλων που ανέλαβε ο Δήμος Βόλου με την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις τοπικές κοινωνίες, τον Οκτώβριο του 2011 και την εφαρμογή πολιτικών που περιλαμβάνονται στη Χάρτα, καθώς και σύμφωνα με το άρθρο 70 (που μόλις το Μάρτιο του 2019 προστέθηκε στο .3852/2010 με το άρθρο 6 του .4604/2019 , Φ.Ε.Κ. ’ 50/26.3.2019), λειτουργεί η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, η οποία συγκροτήθηκε την Τετάρτη στις 20 Νοεμβρίου 2019, σε συνάντηση, στο κτίριο Στρεφτάρη.

Η ΔΕΠΙΣ, που στόχο έχει την προαγωγή θεμάτων και την επίλυση προβλημάτων που αφορούν στην Ισότητα των Φύλων, αποφασίστηκε να συνεδριάζει αρχικά κάθε 15 ημέρες. Τις εργασίες της επιτροπής άνοιξε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κι Αλληλεγγύης του Δήμου Βόλου, κα Αναγνώστου –Στάθη Παρασκευή. Αφού καλωσόρισε τα μέλη της ΔΕΠΙΣ και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους, έδωσε τη σκυτάλη στην πρόεδρο της Επιτροπής, κα , δημοτική σύμβουλο και δικηγόρο, η οποία με τη σειρά της έκανε τις απαραίτητες συστάσεις και αναφέρθηκε ειδικότερα στους στόχους και τις αρμοδιότητες της συγκεκριμένης επιτροπής.

Σε αυτήν συμμετέχουν ως μέλη οι εξής:

Παπαδηµητρίου-Κλειδωνάρη Άννα Μαρία, δηµοτική σύµβουλος και δικηγόρος

 Ηλίας Κουτσερής, επρόσωπος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α’βάθμιας Β’ βάθμιας εκπ/σης Δήμου Βόλου,

 Σαμουηλίδη Έλλη, εκπρόσωπος του Εµπορικού Συλλόγου

 Σταμούλης Κων/νος, εκπρόσωπος του Τοπικού Γυναικείου Συλλόγου «ΛΕΣΧΗ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ», μουσικός

Παπαδοπούλου Σοφία, του ∆ήµου Βόλου, gender expert του Δήμου σε  θέματα ισότητας των Φύλων, υπεύθυνη έργου του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών  Θυμάτων Βίας του Δήμου Βόλου, Οικονομολόγος

Γκαµπούρα Βίκυ, κλινική διαιτολόγος

Αβραµίδης Κυριάκος, Νοσοκομειακός Γιατρός, Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Βόλου

Αναλυτικότερα , ως αρμοδιότητες της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων (Δ.ΕΠ.ΙΣ)  προβλέπονται οι εξής:

Ø      Η εισήγηση προτάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και η προώθηση, με κάθε πρόσφορο μέσο, σε επίπεδο Δήμου του γενικότερου στόχου για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς και τις πολιτικές που σχεδιάζει και υλοποιεί ο Δήμος.

Ø      Η ευαισθητοποίηση/ενημέρωση και πληροφόρηση των πολιτών στο ζήτημα της ισότητας με διοργάνωση εκδηλώσεων, ελεύθερων συζητήσεων, συνεδρίων, σεμιναρίων, επιμορφωτικών προγραμμάτων και μέτρων δράσης.

Ø      Ο και η προσπάθεια εξεύρεσης και προώθησης λύσεων των προβλημάτων που προκύπτουν σε τοπικό επίπεδο, από κρίσεις που γίνονται σε βάρος του ενός φύλου στον τομέα της εργασίας, της παιδείας, της εκπαίδευσης, των οικογενειακών σχέσεων, της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης, κ.λπ.

Ø      Η επιδίωξη μόνιμης και στενής συνεργασίας με την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας (Π.ΕΠ.ΙΣ), τους Δήμους του Νομού, τις αρμόδιες υπηρεσιακές μονάδες, τις τοπικές συνδικαλιστικές και συνεταιριστικές οργανώσεις και τους μαζικούς φορείς, που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της προώθησης θεμάτων ισότητας των φύλων και δικαιωμάτων των γυναικών σε τοπικό επίπεδο.

Ø      Η με τις δομές του δικτύου της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών (Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Βόλου κ.ά.)

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται η  εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών #κουνουποκτονία - https://t.co/rVdUWlfTQr -

  • Συνάντηση  συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας με τον υπουργό Κ. Σκρέκα … - https://t.co/jX2wFgQMTo -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για οικονομική στήριξη παραγωγών του Δήμου Βόλου - https://t.co/8GGUNargMr… -

"Αλιεύοντας" την είδηση