Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Η Γιορτή των Γενικών Αρχείων του Κράτους στο Μουσείο Τσαλαπάτα
Η Γιορτή των Γενικών Αρχείων του Κράτους στο Μουσείο Τσαλαπάτα

Η Γιορτή των Γενικών Αρχείων του Κράτους στο Μουσείο Τσαλαπάτα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων και στο πλαίσιο της ς που συνδιοργανώνεται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς () και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.) – Αρχεία Ν. Μαγνησίας στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιΐας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα στο Βόλο με θέμα την οικονομική ανασυγκρότηση της Μαγνησίας 1945-1967, τη Δευτέρα 11 Ιουνίου τα Γ.Α.Κ. – Αρχεία Ν. Μαγνησίας θα υποδεχθούν το κοινό στο χώρο της ς.

Μέσα από το αρχειακό υλικό των δύο φορέων μελετάται η του νομού Μαγνησίας την περίοδο της οικονομικής ανασυγκρότησης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, όπως επιχειρήθηκε μέσω ειδικών προγραμμάτων και της δράσης κρατικών φορέων που επιδίωκαν τη συνολική επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας.

Ο νομός αποτελεί ευνοϊκό παράδειγμα για τη μελέτη της ανασυγκρότησης της χώρας σε περιφερειακό επίπεδο, καθώς προπολεμικά υπήρξε σημαντικός παραγωγικός στον γεωργικό, βιομηχανικό και τουριστικό τομέα.

Εξετάζεται η προσπάθεια για ανασυγκρότηση του αγροτικού κόσμου μέσω της ς επισιτιστικής βοήθειας και της ς δανείων ανασυγκρότησης προς γεωργικούς συνεταιρισμούς και γεωργικές βιομηχανίες. Η ανασυγκρότηση της βιομηχανίας του νομού μελετάται μέσω δομών όπως η λειτουργία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Βόλου και η δημιουργία της Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου από την επιφορτισμένη με την της βιομηχανίας της χώρας κρατική , αλλά και μέσα από ενδεικτικά παραδείγματα μονάδων βασικών κλάδων της παραγωγής του νομού.

Πιστωτικοί φορείς και ιδιώτες εργάσθηκαν για τη θεραπεία των ζημιών που είχαν προκληθεί στο τουριστικό απόθεμα της περιοχής, τόσο εξαιτίας του πολέμου, όσο και των σεισμών που έπληξαν τον νομό τη μεταπολεμική περίοδο. Οι ξεναγήσεις στην έκθεση θα γίνονται οργανωμένα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και ανά μία ώρα.

Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν – είτε μεμονωμένα είτε κατά ομάδες- να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Τηλ. Επικοινωνίας: 24210 45833 Πληροφορίες: Αγγελική Νικολάου, Άλκηστη Σανιδά.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση