Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Η επέκταση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο Δημοτικό Συμβούλιο
Η επέκταση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η επέκταση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο Δημοτικό Συμβούλιο

Την μελέτη και τον τρόπο εκτέλεσης του έργου “Προσθήκη Κτιριακών Εγκαταστάσεων στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Βόλου”, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.24%, θα κληθεί να εγκρίνει το σώμα, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.
Σύμφωνα με την εισήγηση, το έργο αφορά στην προσθήκη κατ’ έκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων στο υπάρχων καταφύγιο αδέσποτων ζώων (σκύλων), που βρίσκεται στη θέση «Μάραθας» του Δ.Δ. Γλαφυρών του Δήμου Βόλου.

Η υπάρχουσα κτιριακή εγκατάσταση αποτελείται από το κτίριο των γραφείων, εμβαδού 78,69τ.μ. και δύο μονάδες φιλοξενίας ζώων, εμβαδού 231,88 τ.μ. η κάθε μία, δηλαδή 463,76 τ.μ. στο σύνολο, στις οποίες λειτουργούν συνολικά 40 θέσεις ατομικής διαμονής ζώου με τον αντίστοιχο προαύλιο χώρο άσκησης του ζώου.

Το γήπεδο στο οποίο βρίσκεται η παραπάνω κτιριακή εγκατάσταση είναι επιφάνειας 12.970,00τ.μ. και απέχει περίπου 500μ. από τον κεντρικό δρόμο Βόλου – Γλαφυρών και περίπου 2,5 χλμ. από τον οικισμό των Γλαφυρών.

Η προβλεπόμενη προσθήκη εμβαδού 231,88τ.μ. προτείνεται να γίνει σε συνέχεια της μιας εκ των δύο μονάδων, όπου θα λειτουργήσουν επιπλέον 20 ατομικοί χώροι διαμονής με τον αντίστοιχο αύλειο χώρο άσκησης.

Η κατασκευή θα είναι αντίστοιχη της υπάρχουσας. Συγκεκριμένα, ο φέροντας οργανισμός θα είναι οπλισμένου σκυροδέματος και η τοιχοποιία πλήρωσης θα γίνει με οπτόπλινθους, οι οποίοι θα επιχρισθούν και θα χρωματιστούν, ενώ οι χώροι διαμονής και άσκησης των ζώων θα διαχωρίζονται με μεταλλικό πλέγμα. Τα δάπεδα θα είναι σκυροδέματος ελαφρά οπλισμένου με επίστρωση τσιμεντοκονίας. Η στέγη θα είναι μεταλλικής κατασκευής με επικάλυψη κεραμιδιών, ενώ και τα κουφώματα θα είναι μεταλλικά.

Επιπρόσθετα θα κατασκευαστούν νέα σηπτική δεξαμενή οπλισμένου σκυροδέματος και νέα απορροφητική δεξαμενή από τσιμεντόλιθους, λόγω ανεπάρκειας του υπάρχοντος συστήματος να καλύψει τα νέα επαυξημένα φορτία, ενώ θα αντικατασταθεί και ο γενικός ηλεκτρολογικός πίνακας, για αντίστοιχο λόγο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ολοκληρώθηκαν οι αξιολογήσεις των 664 επενδυτικών σχεδίων για τα προγράμματα Επενδύω και Επανεπενδύω στη Θεσσαλία… - https://t.co/VIlTq2n8yC -

  • Την 1η Ιουνίου η επαναλειτουργία των Κέντρων Ξένων Γλωσσών για παιδιά δημοτικού - https://t.co/gyDTIG9OLC -

  • ΟΕΒΕΜ: 20.000 γάντια στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου - https://t.co/vaMMYzCIwa -

"Αλιεύοντας" την είδηση