Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Η Αργοναυτική Εκστρατεία στον τοίχο του ΟΣΕ
Η Αργοναυτική Εκστρατεία στον τοίχο του ΟΣΕ

Η Αργοναυτική Εκστρατεία στον τοίχο του ΟΣΕ

 Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την αισθητική αναβάθμιση της πόλης, η UrbanAct αποδέχτηκε την πρόσκληση του OldCity για να παρέμβει σε μια εξαιρετικά μεγάλη επιφάνεια επί της οδού Φερρών στον περιμετρικό τοίχο του ΟΣΕ.  Το OldCity ανακατασκεύασε την εν λόγω επιφάνεια για να υποδεχθεί τη νέα τοιχογραφία, με θέμα την Αργοναυτική Εκστρατεία.

Το έργο θα υλοποιηθεί σε διάφορα χρονικά διαστήματα και “θεματικά” σε διάφορα στάδια.

Για το 2019 έχει προγραμματιστεί η παρέμβαση στα πρώτα 120 μέτρα, με θεματική εμπνευσμένη από τη μυθολογία της Αργούς και της αργοναυτικής εκστρατείας.

Το πρώτο τμήμα της τοιχογραφίας περιελάμβανε τα 60 πρώτα μέτρα και μόλις ολοκληρώθηκε, ενώ το δεύτερο τμήμα αυτής θα εκκινηθεί τέλη του Σεπτεμβρίου, ολοκληρώνοντας την εικαστική προσέγγιση στον μύθο της αργοναυτικής εκστρατείας.

Ο καλλιτέχνης που συμμετέχει είναι ο Kez , ο οποίος έχει ήδη δημιουργήσει πολλά έργα τοιχογραφιών στην πόλη , τα τελευταία δέκα χρόνια, χρησιμοποιώντας και εδώ μια ιδιαίτερη τεχνική γκράφιτι-χαρακτικού.

Η όλη παρέμβαση γίνεται με την αιγίδα και αδειοδότηση του ΟΣΕ .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ταμείο Ανάκαμψης: Τον Οκτώβριο και με δύο «σκέλη» το εθνικό σχέδιο - https://t.co/95m9vjyWmE -

  • Το τρέξιμο, οι πεζοπορίες και το κοινωνικό έργο δεν σταματούν ποτέ για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου… - https://t.co/72eWda0Rbz -

  • Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 19,4 μονάδων για ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ - https://t.co/5XuCYE3tFT -

"Αλιεύοντας" την είδηση