Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΛΜΥΡΟΣ / ΒΟΛΟΣ / Η αποκαθήλωση στον λόφο της Ξενιάς
Η αποκαθήλωση στον λόφο της Ξενιάς

Η αποκαθήλωση στον λόφο της Ξενιάς

Η αναπαράσταση της Αποκαθήλωσης στον λόφο της Παναγίας Ξενιάς τελέστηκε και την φετινή , από τον μητροπολίτη   Ιγνάτιο, ο οποίος συνέχισε την παράδοση πολλών δεκαετιών στην Τοπική Εκκλησία.

 

Στην ομιλία του  είπε ότι «εμείς οι άνθρωποι θέλουμε να βιώνουμε και με παραστατικό τρόπο τα συναισθήματα που γεννώνται από τα Πάθη του Κυρίου. Τις προηγούμενες ημέρες η Εκκλησία μας παρουσίασε τον Χριστό ως Νυμφίο, καλώντας μας να Τον αγαπήσουμε με την καρδιάς μας, γιατί για εμάς έγινε άνθρωπος και έφθασε στο ακραίο σημείο της ταπείνωσης, στον φυσικό θάνατο. Αυτός είναι ο Θεός μας, Σταυρωμένος, που πεθαίνει, αλλά δεν μπορεί να Τον αντέξει ο Άδης και καταργεί τον θάνατο, με την Ανάστασή Του. Πάνω στον Γολγοθά, με τους τρεις σταυρούς, διαδραματίστηκε αυτό που συμβαίνει στην ζωή του κάθε ανθρώπου. Η ζωή μας είναι ανάμεσα στους δύο , αφού όλοι φέρουμε την εμπειρία της αμαρτίας. Όμως, το παράδειγμα του μετανοήσαντος Ληστού μάς δείχνει ότι κανείς δεν πρέπει να στερηθεί τον Παράδεισο. Δεν υπάρχει ασυγχώρητη αμαρτία. Αυτό που μετρά είναι η ουσιαστική μετάνοια… Ο ζητά από εμάς να Του εναποθέσουμε τις αμαρτίες μας και να ζητήσουμε την συγγνώμη Του…».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του  τόνισε ότι «σε τούτες τις κρίσιμες ώρες για την πατρίδα μας, νιώθω, ως Επίσκοπος, ότι στρεφόμαστε και πάλι στην Ορθόδοξη πίστη μας, που μας ενώνει. Αυτή η ενότητα είναι το μεγάλο μας όπλο. Ξέρουμε πού ν’ ακουμπήσουμε και από πού να αντλήσουμε δύναμη και ελπίδα για εμάς και τα παιδιά μας. Τίποτα δεν μπορεί να μας φοβίσει, όσο διατηρούμε την ενότητα, με κέντρο την πίστη μας».

Τέλος, εξέφρασε την χαρά του για την εξέλιξη της ανοικοδόμησης της παλαιάς Μονής Ξενιάς και ευχαρίστησε όλους όσοι συμβάλλουν στο μεγάλο αυτό έργο, που συνιστά ένα όνειρο ζωής για την Τοπική μας Εκκλησία.

Στην τελετή συμμετείχαν της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αλμυρού, η υφυπουργός Οικονομικών  , η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας  Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο δήμαρχος Αλμυρού  Δημήτριος Εσερίδης, εκπρόσωποι των Αρχών και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Στον Κούκο

Νωρίτερα, προέστη της περιφοράς του Επιταφίου στο νέο Διαδημοτικό του Βόλου, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας  Δωροθέας Κολυνδρίνη, του δημάρχου Βόλου  Αχ. Μπέου και πλήθους πενθούντων , στους οποίους απηύθυνε αναστάσιμο χαιρετισμό.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Θεόδωρος Βερνάρδος #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/lV4wpoM2MG -

  • Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/4XL00xIQHc -

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

"Αλιεύοντας" την είδηση