Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Η αποκαθήλωση στον λόφο της Ξενιάς
Η αποκαθήλωση στον λόφο της Ξενιάς

Η αποκαθήλωση στον λόφο της Ξενιάς

Η αναπαράσταση της Αποκαθήλωσης στον λόφο της Παναγίας ς τελέστηκε και την φετινή Μεγάλη Παρασκευή, από τον μητροπολίτη Δημητριάδος  Ιγνάτιο, ο οποίος συνέχισε την παράδοση πολλών δεκαετιών στην Τοπική Εκκλησία.

 

Στην ομιλία του  είπε ότι «εμείς οι άνθρωποι θέλουμε να βιώνουμε και με παραστατικό τρόπο τα συναισθήματα που γεννώνται από τα Πάθη του Κυρίου. Τις προηγούμενες ημέρες η Εκκλησία μας παρουσίασε τον Χριστό ως Νυμφίο, καλώντας μας να Τον αγαπήσουμε με την καρδιάς μας, γιατί για εμάς έγινε άνθρωπος και έφθασε στο ακραίο σημείο της ταπείνωσης, στον φυσικό θάνατο. Αυτός είναι ο Θεός μας, Σταυρωμένος, που πεθαίνει, αλλά δεν μπορεί να Τον αντέξει ο Άδης και καταργεί τον θάνατο, με την Ανάστασή Του. Πάνω στον Γολγοθά, με τους τρεις σταυρούς, διαδραματίστηκε αυτό που συμβαίνει στην του κάθε ανθρώπου. Η μας είναι ανάμεσα στους δύο ληστές, αφού όλοι φέρουμε την εμπειρία της αμαρτίας. Όμως, το παράδειγμα του μετανοήσαντος Ληστού μάς δείχνει ότι κανείς δεν πρέπει να στερηθεί τον Παράδεισο. Δεν υπάρχει ασυγχώρητη αμαρτία. Αυτό που μετρά είναι η ουσιαστική μετάνοια… Ο Χριστός ζητά από εμάς να Του εναποθέσουμε τις αμαρτίες μας και να ζητήσουμε την συγγνώμη Του…».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του  τόνισε ότι «σε τούτες τις κρίσιμες ώρες για την πατρίδα μας, νιώθω, ως Επίσκοπος, ότι στρεφόμαστε και πάλι στην Ορθόδοξη πίστη μας, που μας ενώνει. Αυτή η ενότητα είναι το μεγάλο μας . Ξέρουμε πού ν' ακουμπήσουμε και από πού να αντλήσουμε δύναμη και ελπίδα για εμάς και τα παιδιά μας. Τίποτα δεν μπορεί να μας φοβίσει, όσο διατηρούμε την ενότητα, με κέντρο την πίστη μας».

Τέλος, εξέφρασε την χαρά του για την εξέλιξη της ανοικοδόμησης της παλαιάς Μονής ς και ευχαρίστησε όλους όσοι συμβάλλουν στο μεγάλο αυτό , που συνιστά ένα όνειρο ζωής για την Τοπική μας Εκκλησία.

Στην τελετή συμμετείχαν της Αρχιερατικής ς Αλμυρού, η υφυπουργός Οικονομικών  Κατερίνα Παπανάτσιου, η Θεσσαλίας  Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο δήμαρχος Αλμυρού  Δημήτριος , εκπρόσωποι των Αρχών και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Στον Κούκο

Νωρίτερα, προέστη της περιφοράς του Επιταφίου στο νέο Διαδημοτικό Κοιμητήριο του Βόλου, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας  Δωροθέας Κολυνδρίνη, του δημάρχου Βόλου  Αχ. Μπέου και πλήθους πενθούντων , στους οποίους απηύθυνε αναστάσιμο χαιρετισμό.

"Αλιεύοντας" την είδηση