Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Η αναπτυξιακή προοπτική του Βόλου στη συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ Geoffrey Pyatt
Η αναπτυξιακή προοπτική του Βόλου στη  συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ Geoffrey Pyatt

Η αναπτυξιακή προοπτική του Βόλου στη συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ Geoffrey Pyatt

Με της ΝΔ και κυβερνητικά στελέχη του Νομού καθώς και συμβούλους της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα 

Με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Geoffrey Pyatt, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020, στην Πρεσβεία των ΗΠΑ, στην Αθήνα, η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών της Βουλής και Μαγνησίας  Ζέττα Μ. Μακρή, μαζί με τους υπόλοιπους της ΝΔ και τους δύο γενικούς γραμματείς που κατάγονται από τον Νομό Μαγνησίας.

Στη συνάντηση, συμμετείχαν, επίσης, εκτός του   Γ. Ξηραδάκη, ο επιτετραμμένος της Αμερικανικής Πρεσβείας,  David Burger και οι σύμβουλοι οικονομικών και πολιτικών θεμάτων της Πρεσβείας.

Επίκεντρο της συνάντησης απετέλεσε ο λιμένας Βόλου και, συγκεκριμένα, οι δυνατότητες και η αξιοποίησή του, οι μεγάλες προοπτικές ανάπτυξής του, ο ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ στην εξυγίανσή του καθώς και οι απαραίτητες κινήσεις για την ελκυστική ανταγωνιστικότητά του προκειμένου να ενταχθεί, τάχιστα και υψηλά, σε λίστα επενδυτικής αξιολόγησης.

Ο πρέσβης, ο οποίος έχει επισκεφθεί, επανειλημμένα, την περιοχή, ήταν εξαιρετικός γνώστης του θέματος και θερμός υποστηρικτής της αξιοποίησης του λιμανιού, ενώ έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και ιδιαίτερη προσοχή.

Το λιμάνι, προφανώς και κυριάρχησε ως θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης αλλά δεν τη μονοπώλησε, αφού ο πρέσβης επέμεινε, ιδιαίτερα, μεταξύ άλλων, στη συνεχώς αυξανόμενη σημασία του στρατοπέδου του Στεφανοβικείου, ιδίως μετά και την πρόσφατη αμυντική που ψήφισε η ελληνική Βουλή, για με τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

Από την πλευρά της, η κ. Μακρή τοποθετήθηκε, επανειλημμένα, στα θέματα της συζήτησης, ανέπτυξε τις απόψεις της, ενημέρωσε τον πρέσβη για λεπτομέρειες των ζητημάτων και εξέφρασε θερμές ευχαριστίες τόσο για την πρόσκληση όσο και για το ενδιαφέρον στις επενδυτικές προοπτικές της περιοχής.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

  • Συμφωνία για #μεταναστευτικό: Η «ευέλικτη αλληλεγγύη» και τα αγκάθια #μεταναστευτικό - https://t.co/4Daza2BQ9D -

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση