Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Η 17η Λαμπαδηδρομία Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Βόλο
Η 17η Λαμπαδηδρομία Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Βόλο

Η 17η Λαμπαδηδρομία Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Βόλο

Ο Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη», ο Δήμος Βόλου και ο Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Νομού Μαγνησίας, με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, διοργανώνουν τη συμμετοχή της πόλης του Βόλου στην 17η Πανελλήνια Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Ο Βόλος υποδέχεται την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 τη φλόγα της ανθρωπιάς, τη φλόγα της προσφοράς στο συνάνθρωπο, τη φλόγα της αλληλεγγύης. Πρόκειται για την προσπάθεια των εθελοντών αιμοδοτών, οι οποίοι μέσα από το φως της φλόγας θέλουν να μεταδώσουν σε όλους, μικρούς και μεγάλους το σημαντικό μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς αίματος από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Είναι μία πορεία που σκοπό έχει να ανάψει στις καρδιές όλων των ανθρώπων την ελπίδα της αλληλεγγύης και της προσφοράς για την κάλυψη της ανθρώπινης ανάγκης. Η πανελλήνια αυτή δράση που πραγματοποιείται για 17η συνεχόμενη χρονιά έχει στόχο την αφύπνιση και την ενημέρωση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης σε όλες τις ελληνικές πόλεις γίνεται αναφορά στις ανάγκες της χώρας σε αίμα και ενημέρωση στο κοινό για την απλή και σύντομη διαδικασία σύμφωνα με την οποία συλλέγεται το αίμα από τους αιμοδότες.

Τα ποσοστά συμμετοχής των αθλητικών συλλόγων που τρέχουν στο συμβολικό μαραθώνιο εθελοντισμού αυξάνονται κάθε έτος, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντυπωσιακές πορείες και στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στα σημεία τερματισμού να συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου που ενδιαφέρεται για τη δράση και παρακολουθεί τα καλλιτεχνικά γεγονότα.

Η πόλη του Βόλου συμμετέχει σταθερά και οι αθλητικοί της περιοχής υποστηρίζουν με τα μέλη τους τη , στην οποία συμμετέχουν λαμπαδηδρόμοι από την προσχολική, έως και την , ανεξαρτήτως αθλητικής ή όχι ιδιότητας.

Η φλόγα θα φτάσει στο Βόλο το απόγευμα της 19ης Σεπτεμβρίου 2019, θα παραληφθεί στην είσοδο της πόλης επί της οδού από τους αιμοδότες του τοπικού συλλόγου, θα μεταφερθεί και θα ανάψει στις 6.30μ.μ. στο βωμό επί της οδού Λαμπράκη στην Πλατεία και από εκεί οι λαμπαδηδρόμοι, στις 7.00 μ.μ. θα τη μεταφέρουν παραλιακά έως το της πόλης

Η διαδικασία της λαμπαδηδρομίας οργανώνεται από τα στελέχη της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και δηλώσεις συμμετοχής γίνονται σε επικοινωνία με τον κ. Κ. Κυριαζή τηλ. 24210 71770.

Οι λαμπαδηδρόμοι θα παραλαμβάνουν δωρεάν τα μπλουζάκια τους προ της έναρξης της λαμπαδηδρομίας (από τις 6.30 μ.μ.) από το σημείο του βωμού στην Πλατεία (επί της Γ. Λαμπράκη με Παπαδιαμάντη).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση