Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Η 16η Λαμπαδηδρομία Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Βόλο
Η 16η Λαμπαδηδρομία Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Βόλο

Η 16η Λαμπαδηδρομία Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Βόλο

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη»  και ο Δήμος Βόλου, με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, διοργανώνουν στο Βόλου  την 16η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Ο Βόλος υποδέχεται τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 τη φλόγα της ανθρωπιάς, τη φλόγα της προσφοράς στον συνάνθρωπο, την φλόγα της αλληλεγγύης. Πρόκειται για την προσπάθεια των εθελοντών αιμοδοτών, οι οποίοι μέσα από το φως της φλόγας θέλουν να μεταδώσουν σε όλους, μικρούς και μεγάλους το σημαντικό μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς αίματος από άνθρωπο σε άνθρωπο. Είναι μία πορεία που σκοπό έχει να ανάψει στις καρδιές όλων των ανθρώπων την ελπίδα της αλληλεγγύης και της προσφοράς για την κάλυψη της ανθρώπινης ανάγκης.

Η πανελλήνια αυτή δράση, που πραγματοποιείται για 16η συνεχόμενη χρονιά, έχει στόχο την αφύπνιση και την ενημέρωση. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης σε όλες τις ελληνικές πόλεις γίνεται αναφορά στις ανάγκες της χώρας σε αίμα και ενημέρωση στο κοινό για την απλή και σύντομη διαδικασία σύμφωνα με την οποία συλλέγεται το αίμα από τους αιμοδότες.

Τα ποσοστά συμμετοχής των αθλητικών συλλόγων που τρέχουν στο συμβολικό μαραθώνιο εθελοντισμού αυξάνονται κάθε έτος, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντυπωσιακές πορείες και στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στα σημεία τερματισμού να συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου που ενδιαφέρεται για τη δράση και παρακολουθεί τα καλλιτεχνικά γεγονότα.

Η πόλη του Βόλου συμμετέχει σταθερά και οι αθλητικοί σύλλογοι της περιοχής υποστηρίζουν με τα μέλη τους τη λαμπαδηδρομία, στην οποία συμμετέχουν λαμπαδηδρόμοι από την προσχολική, έως και την τρίτη ηλικία.

Η φλόγα θα φτάσει στο Βόλο το απόγευμα της 24ης Σεπτεμβρίου 2018, θα παραληφθεί  στην είσοδο της πόλης επί της οδού Λαρίσης από τους εθελοντές αιμοδότες του τοπικού συλλόγου, θα μεταφερθεί και θα  ανάψει στις 7.00μ.μ.  στο βωμό επί της οδού Λαμπράκη στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου και από εκεί οι λαμπαδηδρόμοι, στις 7.05 μ.μ.  θα τη μεταφέρουν παραλιακά έως το της πόλης και στη συνέχεια στο θεατράκι του Πάρκου του Αναύρου, όπου θα απευθυνθούν και θα ακολουθήσει εκδήλωση με ελληνική μουσική.

Το μουσικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αγαπημένα κομμάτια του ελληνικού ρεπερτορίου.

Η διαδικασία της λαμπαδηδρομίας οργανώνεται από τα στελέχη της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και δηλώσεις συμμετοχής γίνονται σε επικοινωνία με τον  Κ. Κυριαζή στο τηλ. 24210 71770.

Οι λαμπαδηδρόμοι θα παραλαμβάνουν τα μπλουζάκια τους προ της έναρξης της λαμπαδηδρομίας (από τις 6.30 μ.μ.) από το σημείο του βωμού στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου (επί της Γ. Λαμπράκη με Παπαδιαμάντη).

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση