Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Γιορτή Πεπονιού με τη Στέλλα Κονιτοπούλου στην Πλατεία του Διμηνίου
Γιορτή Πεπονιού με τη Στέλλα Κονιτοπούλου στην Πλατεία του Διμηνίου

Γιορτή Πεπονιού με τη Στέλλα Κονιτοπούλου στην Πλατεία του Διμηνίου

Γιορτή Λουκάνικου στην Πλατεία Σταγιατών

Γιορτή Πεπονιού με τη Στέλλα Κονιτοπούλου θα γίνει στην Πλατεία του Διμηνίου, το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 στις 9.00 το βράδυ.

Το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019, στις 9,00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Πεπονιού στην κεντρική πλατεία του Διμηνίου με παραδοσιακό γλέντι από καλλιτεχνικό σχήμα με επικεφαλής την Στέλλα Κονιτοπούλου, καθώς και την καθιερωμένη διανομή δωρεάν πεπονιού που προσφέρουν οι παραγωγοί της περιοχής.

Το πεπόνι του Διμηνίου θεωρείται κορυφαίας ποιότητας και είναι αναγνωρισμένο όχι μόνο σε ελληνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Η γιορτή πραγματοποιείται για 17η συνεχόμενη χρονιά και υλοποιείται σε συνεργασία των Δήμου Βόλου, Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Διμηνίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Διμηνίου, με τη στήριξη των τοπικών παραγωγών.

Το Σάββατο 20 Ιουλίου, στην κορύφωση της γιορτής, θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό πανηγύρι με τη Στέλλα Κονιτοπούλου, την οποία προσκάλεσε ο τοπικός σύλλογος, ο οποίος θα προσφέρει τα εδέσματα σε τιμές κόστους.

Στους συμμετέχοντες θα διατίθεται δωρεάν πεπόνι και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Γιορτή Λουκάνικου

Το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Λουκάνικου στην Πλατεία των Σταγιατών.

Το λουκάνικο είναι το πιο γνωστό προϊόν των Σταγιατών, ένα προϊόν με μεγάλη παράδοση για την τοπική οικονομία της περιοχής που ξεκίνησε να παράγεται με «πρωτόγονα» μέσα από τον προπερασμένο αιώνα και με το μεράκι των παραγωγών αλλά και την εξέλιξη των μέσων παραγωγής, τα λουκάνικα Σταγιατών απέκτησαν φήμη και πέραν του ελληνικού χώρου, στην Αίγυπτο, την Ιταλία και τη Γαλλία.

Πολλές από τις οικογένειες της περιοχής ασχολήθηκαν με την παραγωγή λουκάνικου, οι οικογένειες Βουρλογιάννη, Καρακαστανιά, Καβούρα, Κορώνη, Ματή και Στράκα.

Η οικογένεια Στράκα συνεχίζει έως σήμερα την παράδοση και στηρίζει κάθε προσπάθεια ανάδειξης του ιδιαίτερου αυτού τοπικού προϊόντος.

Στις 9.00 το βράδυ του Σαββάτου 20/7/2018 θα ξεκινήσει η εκδήλωση, που εκτός από τη δοκιμή του γευστικού λουκάνικου των Σταγιατών, περιλαμβάνει παραδοσιακό γλέντι υπό τους ήχους τοπικής ορχήστρας, με επικεφαλής το Θανάση Δραγάνη (ούτι και λαούτο).

Συμμετέχουν οι: Ελεάνα Βαρελά – τραγούδι, Στράτος Μεγγές – τραγούδι και κρουστά, Νίκος Δραγουμάνος – κλαρίνο, Νώντας Αδάμος – ακορντεόν, Αλέξανδρος Καζίλας (μπουζούκι).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κυκλοφοριακή αναστάτωση και έντονες διαμαρτυρίες οδηγών στη Λεωφόρο Ειρήνης - https://t.co/2YzHZJwMN7 -

  • Αντιπλημμυρικά έργα σε 12 ρέματα στην Π.Ε. Μαγνησίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/r6EUSYlcSX -

  • Συμπληρωματική χρηματοδότηση του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου - https://t.co/3PRNdFWGVJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση