Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Γιορτάστηκε στο Βόλο η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας
Γιορτάστηκε στο Βόλο η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας

Γιορτάστηκε στο Βόλο η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας

H κεντρική εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας γιορτάστηκε σήμερα στην παρλαία του Βόλου, μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου στις 10.00 το πρωί ο και φορείς της πόλης, αλλά και παιδιά έστειλαν το μήνυμα.

Αντιπροσωπείες μαθητών από οκτώ δημοτικά σχολεία, έκαναν συμβολικά μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής, συμμετείχαν σε διαγωνισμό ζωγραφικής και στη συνέχεια έκαναν πορεία με ποδήλατα, αναπηρικά αμαξίδια αλλά και πεζή, στην οδό Ιάσονος, που είχε κλείσει συμβολικά, από την Κ. Καρτάλη μέχρι την Φιλελλήνων, με τους κάθετους δρόμους και τις υπόλοιπες κεντρικές οδούς να έχουν μπλοκάρει από αυτοκίνητα. Στα μικρά παιδιά μοιράστηκαν μπαλόνια, αναψυκτικά και σνακ.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας Κώστας χαρακτήρισε την Ε.Ε.Κ. “Μεγάλο ευρωπαϊκό θεσμό” και σημείωσε: “Οι εκδηλώσεις που διοργανώσαμε είχαν στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών ώστε η πόλη μας να γίνει καλύτερη. Εκτός από μία σειρά τεχνικών έργων που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν και άλλες δράσεις ώστε η πόλη να είναι πιο ανθρώπινη”.

Οι τεχνικές παρεμβάσεις αφορούν στους κυκλικούς κόμβους, τις διαγραμμίσεις θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ, τη διαδρομή ΑμεΑ που θα υλοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, το δίκτυο ποδηλατοδρόμων και το σύστημα αυτόματης διάθεσης ποδηλάτων που προγραμματίζονται για τις αρχές του 2019.

“Εμείς ως διεύθυνση βιώσιμης κινητικότητας σε συνεργασία με το δήμο και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προσπαθούμε να δώσουμε μία ποιοτικότερη πόλη στους ανθρώπους και χαιρόμαστε που καμπάνιες όπως η σημερινή αγκαλιάζονται από τον κόσμο και από τα ΜΜΜ”ανέφερε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας .

Ο πρόεδρος του Συλλόγου “Ιππόκαμπος”Πέτρος Μπέλλος επισήμανε ότι ο σύλλογος συμμετέχει και στηρίζει την εβδομάδα βιώσιμης κινητικότητας και τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η ομώνυμη διεύθυνση για δεύτερη χρονιά.
“Φέτος το θέμα της Ε.Ε.Κ. είναι η πολυτροπικότητα. Με ένα συμβολικό κλείσιμο της οδού και με την πορεία που κάνουμε, δίνουμε το μήνυμα ότι μπορεί ο πολίτης να κινηθεί με τα πόδια, το ποδήλατο, τα ΜΜΕ”, ανέφερε.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση