Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Γιορτάστε στο Βόλο με τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις
Γιορτάστε στο Βόλο με τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Γιορτάστε στο Βόλο με τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Σήμερα  Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016, στις 11:00-13:00, στο Κέντρο Τέχνης Τζιορτζιο Ντε Κίρικο (Μεταμορφώσεως 3) ξεκίνησε το διαδραστικό πρόγραμμα «Ζωγραφίζοντας με λόγια και με βήματα», για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, στο πλαίσιο της έκθεσης «Shall we Dance? Γιορτές με χρώμα και χορό». Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήρι αυτοσχεδιασμού για μικρά παιδιά. Με αφετηρία έργα ζωγραφικής και με βάση τα χρώματα θα προκύψει μία ιστορία που θα συνδυάζει την αφήγηση με μουσική και κινησιολογικό παιχνίδι.

Το αποτέλεσμα θα είναι μία διασκεδαστική παράσταση με χορογραφία  και δημιουργική έκφραση. Εμψυχώτριες της ς είναι η Μαρία Φραγκουδάκη (ιστορικός τέχνης-ηθοποιός) και η Ελένη Φραγκουδάκη (χορεύτρια).

Το πρόγραμμα θα επαναληφθεί την ίδια ώρα, την Πέμπτη  29 Δεκεμβρίου 2016 & την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017.

Η ομαδική εορταστική έκθεση «ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΤΕΧΝΗ 7», διοργανώνεται για 7η συνεχή χρονιά με τη συμμετοχή πενήντα καλλιτεχνών της πόλης. Επιπλέον, παρουσιάζεται  το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο «Φιλανθρωπικό δέντρο» γεμάτο με καλλιτεχνικά , έργα πολύ μικρού μεγέθους, με την υπογραφή των καλλιτεχνών, που  πωλούνται σε  χαμηλή, συμβολική τιμή. Τα έσοδα από τις πωλήσεις  θα προσφερθούν σε ευαγή .

Στο ν  στις 17.00 η σημερινή προβολή του παιδικού σινεμά θα είναι αυτή της ταινίας «Ράνσετ Κλανκ» με  προαιρετική προσφορά  υπέρ ευαγών ιδρυμάτων.

Μουσική …επί τροχών: Ξεκίνησαν και συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιώδη υποδοχή από τους περαστικούς στο κέντρο της πόλης, κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής, οι κινούμενες συναυλίες με το χριστουγεννιάτικο μουσικό φορτηγό. Στην πρωτότυπη αυτή δράση, χριστουγεννιάτικες μελωδίες πλημμυρίζουν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης χαρίζοντας χαμόγελα στους περαστικούς. Συμμετέχουν τοπικοί καλλιτέχνες και μπάντες που παρουσιάζουν το εορταστικό πρόγραμμα τους, από τις 19:00 έως και τις 22:00.

Για σήμερα Τρίτη 27 Δεκεμβρίου  το μουσικό όχημα ξεκινά τη μελωδική του διαδρομή   στις 18.00 με τους Old Friends (rock) στους δρόμους Μαιάνδρου, γύρω από την Ευαγγελίστρια και στη 2ας Νοεμβρίου για να συνεχίσουν  από τις 19.00 οι  Bloody Mary, (rock & roll)   από το Χριστουγεννιάτικο δένδρο προς την Ιάσονος και στη συνέχεια επί της οδού Δημητριάδος με στάσεις στις συμβολές των οδών Δημητριάδος – Κουμουνδούρου, Δημητριάδος – Τοπάλη και  Δημητριάδος – Αντωνοπούλου. Η κατάληξη της πορείας του γίνεται στη συμβολή των οδών Ερμού με Κουμουνδούρου.

Στο σημερινό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται  η  αναμενόμενη παρουσίαση   «Κάλαντα και δρώμενα» του παραδοσιακού  συνόλου  «Μωμόγεροι»   του Καρυοχωρίου Πτολεμαίδας, προσκεκλημένοι της Ένωσης Ποντίων Ν.Μαγνησίας.  Ένα σύνολο 25 ατόμων με ειδικές ενδυμασίες και μουσικά όργανα θα περιδιαβούν  τους γιορτινούς εμπορικούς δρόμους ξεκινώντας  στις 18.30 από την Πλατεία Πανεπιστημίου επί της οδού Ερμού για να φτάσουν στην οδό Σπυρίδη, την οποία θα κατέβουν έως την οδό Δημητριάδος για να ανηφορίσουν την Γκλαβάνη έως την πλατεία Αγ. Νικολάου και στη συνέχεια στην οδό Κουμουνδουρου. Παραδοσιακοί ήχοι θα πλημμυρίσουν το κέντρο της πόλης.      

Συνεχίζεται στο «Χωριό του Αι Βασίλη» η παρουσίαση καλλιτεχνικού  πατινάζ και σήμερα Τετάρτη 28/12 στις 19.00. O Βόλος φόρεσε τα γιορτινά του και προσφέρει τις ημέρες των εορτών πλήθος εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους με πολλές εκπλήξεις. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο υπερθέαμα, μία φαντασμαγορική παράσταση καλλιτεχνικού πατινάζ, για μικρούς και μεγάλους για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα φετινά Χριστούγεννα στον πάγο!

Η αποτελεί μία προσφορά του Δήμου Βόλου στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής. Το παγοδρόμιο που βρίσκεται στο το Χωριό του Άη Βασίλη, στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, θα υποδεχθεί τους μαθητές της Σχολής Πατινάζ “Παγόδα” και συγκεκριμένα τους Μαλαματένια Καραγιάννη, Αγάπη Πετροπουλέα, Δήμητρα Κοκκίνου, Άγγελο Κυριακίδη, Μελίνα Μινιώτη, Μαριάννα Παπαδοπούλου και Όλγα Παπαμιχάλη.

Όλοι είναι διεθνώς διακεκριμένοι χορευτές πάγου με τεράστια εμπειρία. Θα παρουσιάσουν ένα εορταστικό πρόγραμμα με ατομικές και ομαδικές χορογραφίες, εκτελώντας φιγούρες με μουσική υπόκρουση σε κάθε πρόγραμμά τους.  Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν έως και την  Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου την ίδια ώρα και συγκεκριμένα στις19:00 ενώ την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου η παράσταση θα δοθεί στη 13:00.

Αύριο Τετάρτη  28 Δεκεμβρίου 2016 στις 21:15, παρουσιάζεται στο θέατρο της «ς Ηλεκτρικής» (Χατζηαργύρη με Ρήγα Φεραίου), η νέα θεατρική παραγωγή από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, «ΔΑΦΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΕΣ».

Πρόκειται για το εμβληματικό έργο, σταθμό της ελληνικής μεταπολεμικής δραματουργίας, των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά. Η νέα παραγωγή εντάσσεται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης για το 2016, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας ς, του Δήμου Βόλου και του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Η δεύτερη παράσταση θα δοθεί την ίδια ώρα, την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου ενώ η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης προγραμματίζεται την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016. Περισσότερες πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων στο Δίαυλο (Τοπάλη 14) και στο τηλέφωνο 2421033692. Τηλέφωνο θεάτρου 2421078164.

Στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας  συνεχίζεται η εορταστική έκθεση των μαθητών της Α/θμιας Εκπαίδευσης «Τα Ουράνια της Αγάπης Δώρα, Μηνύματα στη Ελπιδοφόρα» που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Α/θμια Εκπαίδευση Ν. Μαγνησίας. Στην έκθεση παρουσιάζονται επιλεγμένα έργα ζωγραφικής, δημιουργίες των μαθητών, εμπνευσμένα από την εορταστική περίοδο. Πολλές ακόμη εκπλήξεις πλαισιώνουν την εκδήλωση όπως ο στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου με « αγάπης» και εικαστική κατασκευή γεμάτη «ευχές» που θα “πετάξουν ψηλά”.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 13 Ιανουαρίου. Το ωράριο επισκέψεων είναι Δευτέρα έως Παρασκευή 14:00-21:00, ενώ μετά από συνεννόηση υπάρχει δυνατότητα για ομαδικές επισκέψεις σχολείων.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Διεύθυνση: Μανδηλαρά και Σταδίου. Τηλέφωνο επις: 2421091150 & 6977988833 ( Νικηφόρου Έλενα).

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση