Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Η γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού
Η γενοκτονία  του Θρακικού Ελληνισμού

Η γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού

Θα τιμηθεί με εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στη Νέα Αγχίαλο

Η Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού θα τιμηθεί με επιμνημόσυνη δέηση στις 9.30 το πρωί την Κυριακή 2 Απριλίου στον Ι.. Αγίου Γεωργίου Νέας Αγχιάλου. Θα ακολουθήσει στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων ενώ θα δοθεί στο στο κέντρο «Γαλαξίας» στην της Νέας Αγχιάλου.

Η εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τον αφανισμό του Θρακικού Ελληνισμού διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο .Αγχιάλου «Η Νέα », τον Σύλλογο Θρακιωτών Νομού , τον Σύλλογο Καταγομένων εξ Ανατολικής Ρωμυλίας , τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Ριζομύλου «Η Διάπλαση», τον Σύλλογο Προβολής και Διατήρησης Παράδοσης της Αν.Ρωμυλίας Βόλου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αν.Ρωμυλίας Ευξεινούπολης και τον Μορφωτικό Σύλλογο Μ.Μοναστηρίου.

Η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού έχει οριστεί την 6η Aπριλίου καθώς την ημέρα αυτή το 1914 οι Nεότουρκοι επέλεξαν για να εκδιώξουν τους Έλληνες πολλών χωριών της επαρχίας Aρκαδιουπόλεως και της Bιζύης, αλλά και άλλων θρακικών περιοχών.

Ήταν Kυριακή του Πάσχα, το λεγόμενο «το Mαύρο Πάσχα».

H 6η Aπριλίου σηματοδότησε την απαρχή των συστηματικών διώξεων σε βάρος του Θρακικού Eλληνισμού από τους Tούρκους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση