Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Γεύσεις από ξένες χώρες στο 1ο Ethnic Food Festival στο Βόλο
Γεύσεις από ξένες χώρες στο 1ο  Ethnic Food Festival στο Βόλο

Γεύσεις από ξένες χώρες στο 1ο Ethnic Food Festival στο Βόλο

εύσεις από ξένες χώρες δοκίμασαν  όσοι βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα στο 1ο  Ethnic Food Festival –Μία ιορτή Γεύσεων , Λαών και Πολιτισμών, που έγινε στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου (Συγκρότημα Μουρτζούκου, είσοδος από Επτά Πλατανίων).

Στο 1ο  Ethnic Food Festival παρουσιάστηκαν γεύσεις  από τις χώρες: Αλβανία, Αφγανιστάν, Αρμενία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δομινικανή Δημοκρατία, Ελλάδα, Κίνα, Μαρόκο, Μπαγκλαντές, ιγηρία, Ουκρανία, Πακιστάν, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία Μακεδονίας.

Το 1ο  Ethnic Food Festival διοργάνωσαν τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, Καρδίτσας και Λάρισας, σε συνεργασία με την Οργάνωση Υποστήριξης έων «ΑΡΣΙΣ», το Δημόσιο ΙΕΚ, το Ιδιωτικό ΙΕΚ Δήμου Βόλου και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α'/θμιας και Β'/θμιας Εκπαίδευσης Βόλου .

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης

Το τραπέζι της Αλβανίας

Ο Διευθυντής του Σ.Δ.Ε. Βόλου που ήταν και ο πρωτεργάτης της εκδήλωσης Λίνος Βίγκλας, αφού ευχαρίστησε συμμετέχοντες και διοργανωτές, όπως και τους χορηγούς, τόνισε ότι «πρόκειται για μια γιορτή γεύσεων, λαών και πολιτισμών.

Στην εκδήλωση, τη βασική συμμετοχή, είχαν εκπαιδευόμενοι που φοιτούν ή φοίτησαν στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, Καρδίτσας και Λάρισας και έχουν καταγωγή από τις χώρες αυτές, όπως επίσης και – φιλοξενούμενοι των κοινωνικών διαμερισμάτων της ΑΡΣΙΣ.

Ξεχωριστή συμμετοχή είχαν επίσης γυναίκες Ρομά, από το Αλιβέρι, απόφοιτοι του ΣΔΕ Βόλου. Στην εκδήλωση, συμμετείχαν με τις δημιουργίες τους τόσο του Δημόσιου ΙΕΚ Βόλου (ειδικότητα Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής), όσο και του ΙΕΚ Δήμου Βόλου (ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής ς- Αρχιμάγειρας).

Την όλη εκδήλωση υποστήριξε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Βόλου.

Η ιδέα για τη διοργάνωση του Ethnic Food Festival ξεκίνησε έπειτα από την έγκριση πρότασης που υπέβαλε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος “On Seeds for Integration” που στοχεύει στην οικοδόμηση ενός σχολικού περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς και για όλους, ανεξαρτήτως καταγωγής, ς, ς, εθνικότητας κλπ.Το πρόγραμμα συντονίζει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο το OBESSU, που είναι ο συντονιστικός φορέας ενώσεων και οργανώσεων εκπαιδευομένων από όλη την Ευρώπη.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση