Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΒΟΛΟΣ / Γεύσεις από ξένες χώρες στο 1ο Ethnic Food Festival στο Βόλο
Γεύσεις από ξένες χώρες στο 1ο  Ethnic Food Festival στο Βόλο

Γεύσεις από ξένες χώρες στο 1ο Ethnic Food Festival στο Βόλο

Γεύσεις από ξένες χώρες δοκίμασαν  όσοι βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα στο 1ο  Ethnic Food Festival –Μία Γεύσεων , Λαών και Πολιτισμών, που έγινε στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου (Συγκρότημα Μουρτζούκου, είσοδος από Επτά Πλατανίων).

Στο 1ο  Ethnic Food Festival παρουσιάστηκαν γεύσεις  από τις χώρες: Αλβανία, Αφγανιστάν, Αρμενία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δομινικανή Δημοκρατία, , Κίνα, Μαρόκο, Μπαγκλαντές, Νιγηρία, Ουκρανία, Πακιστάν, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία Μακεδονίας.

Το 1ο  Ethnic Food Festival διοργάνωσαν τα Βόλου, Καρδίτσας και Λάρισας, σε συνεργασία με την Οργάνωση Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ», το Δημόσιο ΙΕΚ, το Ιδιωτικό ΙΕΚ Δήμου Βόλου και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης Βόλου .

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης

Το τραπέζι της Αλβανίας

Ο Διευθυντής του που ήταν και ο πρωτεργάτης της εκδήλωσης Λίνος Βίγκλας, αφού ευχαρίστησε συμμετέχοντες και διοργανωτές, όπως και τους χορηγούς, τόνισε ότι «πρόκειται για μια γεύσεων, λαών και πολιτισμών.

Στην εκδήλωση, τη βασική συμμετοχή, είχαν εκπαιδευόμενοι που φοιτούν ή φοίτησαν στα Βόλου, Καρδίτσας και Λάρισας και έχουν καταγωγή από τις χώρες αυτές, όπως επίσης και – φιλοξενούμενοι των κοινωνικών διαμερισμάτων της ΑΡΣΙΣ.

Ξεχωριστή συμμετοχή είχαν επίσης Ρομά, από το Αλιβέρι, απόφοιτοι του ΣΔΕ Βόλου. Στην εκδήλωση, συμμετείχαν με τις δημιουργίες τους σπουδαστές τόσο του Δημόσιου ΙΕΚ Βόλου ( Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής), όσο και του ΙΕΚ Δήμου Βόλου ( Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας).

Την όλη εκδήλωση υποστήριξε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Βόλου.

Η ιδέα για τη διοργάνωση του Ethnic Food Festival ξεκίνησε έπειτα από την έγκριση πρότασης που υπέβαλε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος “On Seeds for Integration” που στοχεύει στην οικοδόμηση ενός σχολικού περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις για όλους, ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκείας, γλώσσας, εθνικότητας κλπ.Το πρόγραμμα συντονίζει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο το OBESSU, που είναι ο συντονιστικός φορέας ενώσεων και οργανώσεων εκπαιδευομένων από όλη την Ευρώπη.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/vmmP4633is -

  • Αθ.Λιούπης: Εξασφάλιση δικτύου υψηλής ταχύτητας στις “Λευκές Περιοχές” της Μαγνησίας - https://t.co/HTa5LMR5wU… -

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων σε δασικές περιοχές της #ΠΕΜΣ #ΠΕΜΣ - https://t.co/Z1GvKY2EnK -

"Αλιεύοντας" την είδηση