Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Γ.Καλτσογιάννης: Η ανακαίνιση της Κίτρινης Αποθήκης αναβαθμίζει το κέντρο της πόλης
Γ.Καλτσογιάννης: Η ανακαίνιση της Κίτρινης Αποθήκης αναβαθμίζει το κέντρο της πόλης

Γ.Καλτσογιάννης: Η ανακαίνιση της Κίτρινης Αποθήκης αναβαθμίζει το κέντρο της πόλης

Με ένα συνολικό προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 10.500.000 η Περιφέρεια Θεσσαλίας ξεκινά άμεσα την ανακαίνιση της Κίτρινης Αποθήκης, προκειμένου εκεί σε λίγο καιρό να φιλοξενείται η «Τεχνόπολις Ιάσων», ένα μικρό οικοσύστημα από ερευνητές, επιστήμονες, καθηγητές για την προαγωγή καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών στο πλαίσιο της υψηλής εξειδίκευσης, της αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας και της σύνδεσης της γνώσης με τον παραγωγικό ιστό των επιχειρήσεων και των εταιρειών.

Το ιστορικό διατηρητέο κτίριο το οποίο ανεγέρθηκε στα χρόνια του Μεσοπολέμου και αποτέλεσε τον τόπο φυλάκισης και βασανιστηρίων των Ελλήνων αγωνιστών στα χρόνια της κατοχής από τους Ναζί, ζωντανεύει ξανά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον αποτελώντας τοπόσημο της νέας παραγωγικής γνώσης ως έναν από τους πυλώνες που θα πρέπει να διαπνέει την ελληνική οικονομία στον νέο ανταγωνιστικό κόσμο.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο περιφερειάρχης Κώστας αποδεικνύουν στην πράξη το ενδιαφέρον τους για την αναβάθμιση και επαναλειτουργία παλιών κτιρίων της πόλης τα οποία έχουν συνδεθεί με την τοπική και εθνική ιστορική συνείδηση του λαού.

Η αξιοποίηση της Κίτρινης Αποθήκης θα οδηγήσει στην περαιτέρω αισθητική, λειτουργική και κοινωνική αναβάθμιση ενός τμήματος του κέντρου της πόλης και θα δημιουργήσει την δική της ζώνη προαγωγής υψηλής τεχνολογικής και επιχειρηματικής γνώσης. Τέτοια οικοσυστήματα έρευνας χρειάζεται ο για να δώσουν προστιθέμενη αξία στις εταιρείες, τις επιχειρήσεις με απώτερο σκοπό την μεγαλύτερη παραγωγή, το άνοιγμα νέων αγορών και την θέσεων εργασίας.

Συνεργαζόμαστε στενά με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου ανήκει η Κίτρινη Αποθήκη και αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία δίνουμε πνοή και όραμα σε ανθρώπους με υψηλά πνευματικά και επιστημονικά εφόδια για να δουλέψουν για την πόλη, τον νομό την Θεσσαλία.

Ανοίγουμε νέους δρόμους και δίνουμε ευκαιρίες για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας συνδέοντας την ιστορική μνήμη με την νέα γνώση και προοπτική.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση