Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Γ.Καλτσογιάννης: Η ανακαίνιση της Κίτρινης Αποθήκης αναβαθμίζει το κέντρο της πόλης
Γ.Καλτσογιάννης: Η ανακαίνιση της Κίτρινης Αποθήκης αναβαθμίζει το κέντρο της πόλης

Γ.Καλτσογιάννης: Η ανακαίνιση της Κίτρινης Αποθήκης αναβαθμίζει το κέντρο της πόλης

Με ένα συνολικό προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 10.500.000 ευρώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας ξεκινά άμεσα την ανακαίνιση της Κίτρινης Αποθήκης, προκειμένου εκεί σε λίγο καιρό να φιλοξενείται η «Τεχνόπολις Ιάσων», ένα μικρό οικοσύστημα από ερευνητές, επιστήμονες, για την προαγωγή καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών στο πλαίσιο της υψηλής εξειδίκευσης, της αξιος της σύγχρονης τεχνολογίας και της σύνδεσης της γνώσης με τον παραγωγικό ιστό των επιχειρήσεων και των εταιρειών.

Το ιστορικό διατηρητέο κτίριο το οποίο ανεγέρθηκε στα χρόνια του Μεσοπολέμου και αποτέλεσε τον τόπο ς και βασανιστηρίων των Ελλήνων αγωνιστών στα χρόνια της κατοχής από τους Ναζί, ζωντανεύει ξανά με το βλέμμα σμένο στο μέλλον αποτελώντας τοπόσημο της νέας παραγωγικής γνώσης ως έναν από τους πυλώνες που θα πρέπει να διαπνέει την στον νέο ανταγωνιστικό κόσμο.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο περιφερειάρχης αποδεικνύουν στην πράξη το ενδιαφέρον τους για την αναβάθμιση και επαναλειτουργία παλιών κτιρίων της πόλης τα οποία έχουν συνδεθεί με την τοπική και εθνική ιστορική συνείδηση του λαού.

Η αξιο της Κίτρινης Αποθήκης θα οδηγήσει στην περαιτέρω , λειτουργική και κοινωνική αναβάθμιση ενός τμήματος του κέντρου της πόλης και θα δημιουργήσει την δική της ζώνη προαγωγής υψηλής τεχνολογικής και επιχειρηματικής γνώσης. Τέτοια οικοσυστήματα έρευνας χρειάζεται ο τόπος για να δώσουν προστιθέμενη αξία στις εταιρείες, τις με απώτερο σκοπό την μεγαλύτερη παραγωγή, το άνοιγμα νέων αγορών και την δημιουργία θέσεων εργασίας.

Συνεργαζόμαστε στενά με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου ανήκει η Κίτρινη Αποθήκη και αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία δίνουμε πνοή και όραμα σε ανθρώπους με υψηλά πνευματικά και επιστημονικά εφόδια για να δουλέψουν για την πόλη, τον νομό την Θεσσαλία.

Ανοίγουμε νέους ς και δίνουμε ευκαιρίες για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας συνδέοντας την ιστορική μνήμη με την νέα γνώση και προοπτική.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση