Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Φύλαξη της Αργούς στην παραλία
Φύλαξη της Αργούς στην παραλία

Φύλαξη της Αργούς στην παραλία

Ομόφωνη απόφαση έλαβε σήμερα η Οικονομική επιτροπή που συνεδρίασε εκτάκτως, παρουσία μόνο των συμβούλων της πλειοψηφίας, για την απευθείας ανάθεση παροχής υπηρεσιών φύλαξης και ασφάλειας, λόγω έκθεσης της Αργούς στην του Βόλου, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Στο Δήμο κατατέθηκαν δύο προσφορές η πρώτη κόστους 5.189,76 ευρώ (6.435,40 με ΦΠΑ) και η δεύτερη κόστους 4.020 Ευρώ (4.984,80 με ΦΠΑ) και εγκρίθηκε η ανάθεση της παροχής υπηρεσιών στη δεύτερη εταιρία.

Η Διεύθυνση Οικονομικών αναφέρει ότι, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου η – σύμβολο της πόλης – θα τοποθετηθεί σε ειδική εξέδρα στην , μπροστά από το κτίριο Παπαστράτου του Π.Θ.

Η έχει ιστορική αξία για την πόλη και ο Δήμος οφείλει να λάβει τα απαιτούμενα για την ασφάλεια και την προστασία της, από οποιεσδήποτε κακόβουλες ενέργειες και δολιοφθορές που θα είχαν στόχο να πλήξουν ανεπανόρθωτα το μοναδικό αυτό σκάφος.
Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί ότι τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις και πορείες (εκδηλώσεις Πολυτεχνείου, στη μνήμη Γρηγορόπουλου κ.λπ.), οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις συνοδεύονται από πρόκληση φθορών και ζημιών σε διάφορα δημόσια κτίρια και της πόλης”.

Λόγω των ανωτέρω θεωρείται επιτακτική η ανάγκη φύλαξης και ασφάλειας της Αργούς με φυσική παρουσία υπαλλήλων ιδιωτικής εταιρίες φύλαξης. Με δεδομένο ότι δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα ενιαίος διαγωνισμός φύλαξης και ασφάλειας των δημοτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων (βρίσκεται σε εξέλιξη) κρίνεται απαραίτητο να γίνει απευθείας ανάθεση της φύλαξης του σκάφους σε ιδιωτική εταιρία.

Οι προσφορές που ζητήθηκαν αφορούν στη της Αργούς από 20 Νοεμβρίου μέχρι και 7 Ιανουαρίου 2018, από δύο άτομα και για ώρες από 24.00 ως 06.00 το πρωί.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/vmmP4633is -

  • Αθ.Λιούπης: Εξασφάλιση δικτύου υψηλής ταχύτητας στις “Λευκές Περιοχές” της Μαγνησίας - https://t.co/HTa5LMR5wU… -

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων σε δασικές περιοχές της #ΠΕΜΣ #ΠΕΜΣ - https://t.co/Z1GvKY2EnK -

"Αλιεύοντας" την είδηση