Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Φύλαξη της Αργούς στην παραλία
Φύλαξη της Αργούς στην παραλία

Φύλαξη της Αργούς στην παραλία

Ομόφωνη πόφση έλαβε σήμερα η Οικονομική επιτροπή που συνεδρίασε εκτάκτως, παρουσία μόνο των συμβούλων της πλειοψηφίας, για την απευθείας ανάθεση παροχής υπηρεσιών φύλαξης και ς, λόγω ς της Αργούς στην παραλία του Βόλου, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Στο Δήμο κατατέθηκαν δύο προσφορές η πρώτη κόστους 5.189,76 ευρώ (6.435,40 με ΦΠΑ) και η δεύτερη κόστους 4.020 Ευρώ (4.984,80 με ΦΠΑ) και εγκρίθηκε η ανάθεση της παροχής υπηρεσιών στη δεύτερη εταιρία.

Η Διεύθυνση Οικονομικών αναφέρει ότι, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου η Αργώ – σύμβολο της πόλης – θα τοποθετηθεί σε ειδική εξέδρα στην παραλία, μπροστά από το του Π.Θ.

Η Αργώ έχει ιστορική αξία για την πόλη και ο Δήμος οφείλει να λάβει τα απαιτούμενα για την και την προστασία της, από οποιεσδήποτε κακόβουλες ενέργειες και δολιο που θα είχαν στόχο να πλήξουν ανεπανόρθωτα το μοναδικό αυτό σκάφος.
Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί ότι τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις και πορείες (εκδηλώσεις Πολυτεχνείου, στη μνήμη Γρηγορόπουλου κ.λπ.), οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις συνοδεύονται από πρόκληση φθορών και ζημιών σε διάφορα και καταστήματα της πόλης”.

Λόγω των ανωτέρω θεωρείται επιτακτική η ανάγκη φύλαξης και ασφάλειας της Αργούς με φυσική παρουσία υπαλλήλων ιδιωτικής εταιρίες φύλαξης. Με δεδομένο ότι δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα ενιαίος διαγωνισμός φύλαξης και ασφάλειας των δημοτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων (βρίσκεται σε εξέλιξη) κρίνεται απαραίτητο να γίνει απευθείας ανάθεση της φύλαξης του σκάφους σε ιδιωτική εταιρία.

Οι προσφορές που ζητήθηκαν αφορούν στη φύλαξη της Αργούς από 20 Νοεμβρίου 2017 μέχρι και 7 Ιανουαρίου 2018, από δύο άτομα και για ώρες από 24.00 ως 06.00 το πρωί.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση