Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Φύλαξη και ασφάλεια τα μεγάλα «αγκάθια» των επιχειρήσεων της Α’ ΒΙ.ΠΕ
Φύλαξη και ασφάλεια τα μεγάλα  «αγκάθια» των επιχειρήσεων της Α’ ΒΙ.ΠΕ

Φύλαξη και ασφάλεια τα μεγάλα «αγκάθια» των επιχειρήσεων της Α’ ΒΙ.ΠΕ

Συνάντηση του Τμήματος Μεταποίησης με τον Φορέα Διαχείρισης

Σοβαρά προβλήματα φύλαξης, ασφάλειας, ακόμη και πρόσβασης στις ίδιες τους τις αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου. Τα ζητήματα αυτά όχι μόνο αναγνωρίζει αλλά και τα συμμερίζεται ο φορέας Διαχείρισης της ΒΙ.ΠΕ, η διοίκηση του οποίου συναντήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη με το συμβούλιο του Τμήματος Μεταποίησης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Η συνάντηση έγινε με στόχο την αναβάθμιση και τη σωστή λειτουργία της Α΄ Βιομηχανικής Περιοχής και την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όσοι δραστηριοποιούνται εκεί.

Παρόντες από την πλευρά του Τμήματος Μεταποίησης ήταν ο πρόεδρος του Τμήματος Μιχάλης Σπανός, τα μέλη Γιώργος Μπαρμπάκος, Απόστολος Πούλιος, και ο νομικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ενώ από την πλευρά του Φορέα παραβρέθηκαν η πρόεδρος Ιωάννα Κιντά, ο Αριστομένης Εφραιμίδης, η γραμματέας Ελευθερία Γαλανού και το μέλος Γιώργος Ντελής.

Η κα. Κιντά εξήγησε τους λόγους δημιουργίας του Φορέα και αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα, ενώ σε αυτά έκαναν και τα μέλη του Τμήματος Μεταποίησης.

Τα σπουδαιότερα και περισσότερο επιτακτικά ζητήματα, όπως τέθηκαν στην συνάντηση ήταν η ανεπαρκής φύλαξη της περιοχής, που έχει ως αποτέλεσμα οι της Α’ ΒΙΠΕ συχνά να γίνονται στόχος επιτήδειων.

Η πρόεδρος του Φορέα σημείωσε πως παρά το γεγονός ότι οι διαρρήξεις απασχολούν συχνά τον Τύπο, δεν έχει ληφθεί κάποιο ουσιαστικό μέτρο από τους δημόσιους Φορείς για την επίλυση του προβλήματος.

Στην απουσία ασφάλειας συντελούν οι πολλές είσοδοι – έξοδοι στη ΒΙ.ΠΕ, οι οποίες δεν είναι δυνατό να ελεγχθούν και ως εκ τούτου θέτουν σε κίνδυνο την των επιχειρήσεων.

Άλλο σοβαρό ζήτημα που τέθηκε στην συνάντηση είναι το υψηλό κόστος των δημοτικών τελών που πληρώνουν οι επιχειρήσεις, ενώ από τα μέλη του Τμήματος τονίστηκε, επίσης, η ανάγκη να υπάρξουν δρομολόγια του Αστικού για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων.

Όπως τονίστηκε από την πλευρά του Φορέα, υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Α’ ΒΙ.ΠΕ και μάλιστα έχουν γίνει μελέτες, οι οποίες προτείνουν τις κατάλληλες λύσεις ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά η περιοχή.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Μιχάλης Σπανός, πρότεινε να υπάρξει συνάντηση του Φορέα με το Δήμο Βόλου, ώστε να συζητηθεί το θέμα των τελών, ενώ δεσμεύτηκε να γίνει νέα συνάντηση αυτή τη φορά με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αριστοτέλη Μπασδάνη, ώστε να συζητηθούν πιο διεξοδικά όλα τα ζητήματα και να βρεθούν από κοινού λύσεις.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθησαν μη τηρώντας μέτρα προφύλαξης για τον κορωναϊό #κορωναϊός - https://t.co/O4mjZMBaED -

  • Η 11η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στον Βόλο - https://t.co/af81X7W6PU… -

  • Έχασε τη ζωή του ενώ περπατούσε #νεκρόςάνδρας - https://t.co/4viIiG64Yk -

"Αλιεύοντας" την είδηση