Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Φύλαξη και ασφάλεια τα μεγάλα «αγκάθια» των επιχειρήσεων της Α’ ΒΙ.ΠΕ
Φύλαξη και ασφάλεια τα μεγάλα  «αγκάθια» των επιχειρήσεων της Α’ ΒΙ.ΠΕ

Φύλαξη και ασφάλεια τα μεγάλα «αγκάθια» των επιχειρήσεων της Α’ ΒΙ.ΠΕ

Συνάντηση του Τμήμτος Μετποίησης με τον Φορέα Διαχείρισης

Σοβαρά προβλήματα φύλαξης, ασφάλειας, ακόμη και πρόσβασης στις ίδιες τους τις επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην Α' Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου. Τα ζητήματα αυτά όχι μόνο αναγνωρίζει αλλά και τα συμμερίζεται ο φορέας Διαχείρισης της ΒΙ.ΠΕ, η του οποίου συναντήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη με το συμβούλιο του Τμήματος Μεταποίησης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Η έγινε με στόχο την αναβάθμιση και τη σωστή λειτουργία της Α΄ Βιομηχανικής Περιοχής και την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όσοι δραστηριοποιούνται εκεί.

Παρόντες από την πλευρά του Τμήματος Μεταποίησης ήταν ο πρόεδρος του Τμήματος Μιχάλης Σπανός, τα μέλη Γιώργος Μπαρμπάκος, Απόστολος Πούλιος, Γρηγόρης Μαντάς και ο νομικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ενώ από την πλευρά του Φορέα παραβρέθηκαν η πρόεδρος Ιωάννα Κιντά, ο αντιπρόεδρος Αριστομένης Εφραιμίδης, η γραμματέας Ελευθερία Γαλανού και το μέλος Γιώργος τελής.

Η κα. Κιντά εξήγησε τους λόγους δημιουργίας του Φορέα και αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα, ενώ σε αυτά έκαναν και τα μέλη του Τμήματος Μεταποίησης.

Τα σπουδαιότερα και περισσότερο επιτακτικά ζητήματα, όπως τέθηκαν στην ήταν η ανεπαρκής φύλαξη της περιοχής, που έχει ως οι επιχειρήσεις της Α' ΒΙΠΕ συχνά να γίνονται στόχος επιτήδειων.

Η πρόεδρος του Φορέα σημείωσε πως παρά το γεγονός ότι οι διαρρήξεις απασχολούν συχνά τον Τύπο, δεν έχει ληφθεί κάποιο ουσιαστικό μέτρο από τους δημόσιους Φορείς για την επίλυση του προβλήματος.

Στην απουσία ασφάλειας συντελούν οι πολλές είσοδοι – έξοδοι στη ΒΙ.ΠΕ, οι οποίες δεν είναι δυνατό να ελεγχθούν και ως εκ τούτου θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιχειρήσεων.

Άλλο σοβαρό ζήτημα που τέθηκε στην συνάντηση είναι το υψηλό κόστος των δημοτικών τελών που πληρώνουν οι επιχειρήσεις, ενώ από τα μέλη του Τμήματος τονίστηκε, επίσης, η ανάγκη να υπάρξουν δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων.

Όπως τονίστηκε από την πλευρά του Φορέα, υπάρχει ολοκληρωμένη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Α' ΒΙ.ΠΕ και μάλιστα έχουν γίνει μελέτες, οι οποίες προτείνουν τις κατάλληλες λύσεις ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά η περιοχή.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Μιχάλης Σπανός, πρότεινε να υπάρξει συνάντηση του Φορέα με το , ώστε να συζητηθεί το θέμα των τελών, ενώ δεσμεύτηκε να γίνει νέα συνάντηση αυτή τη φορά με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αριστοτέλη Μπασδάνη, ώστε να συζητηθούν πιο διεξοδικά όλα τα ζητήματα και να βρεθούν από κοινού λύσεις.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση