Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Φωτοβολταϊκό πάρκο θα κάνει το Δήμος Βόλου 
Φωτοβολταϊκό πάρκο θα κάνει το Δήμος Βόλου 

Φωτοβολταϊκό πάρκο θα κάνει το Δήμος Βόλου 

Την επόμενη  βδομάδ η έκθεση των ορκωτών γι τη ΔΕΥΑΜΒ

Στη φωτοβολταϊκού πάρκου αναμένεται να προχωρήσει ο , ενώ την άλλη βδομάδα θα παραδοθεί η έκθεση των ορκωτών λογιστών για τη ΔΕΥΑΜΒ,  σύμφωνα με τον δήμαρχο  Αχ. Μπέο, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα είπε  ότι σύντομα θα έρθει στο Δ.Σ. ολοκληρωμένη μελέτη για τη φωτοβολταϊκού πάρκου, σε έκταση 11.500 στρεμμάτων και  πρόσθεσε: “προγραμματίζουμε να δημιουργήσουμε που θα παράγει ρεύμα. Έχουμε ξεκινήσει να συζητάμε και σύντομα θα έρθει ολοκληρωμένη μελέτη για να βοηθήσουμε τις ευπαθείς ομάδες και τα ευάλωτα στρώματα των συμπολιτών μας”.

Όσον αφορά στη ΔΕΥΑΜΒ   ανέφερε ότι την επόμενη  βδομάδα θα παραλάβει ο Δήμαρχος  την έκθεση ορκωτών λογιστών και την ίδια ημέρα θα την παραλάβουν και οι μειοψηφίες.

Επίσης, ο δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα  για την απόφαση  να κλείσουν τα σχολεία για προληπτικούς λόγους και να γίνουν απολυμάνσεις από τις 12 έως τις 15 Μαρτίου, προκειμένου να εφησυχάσουν οι γονείς, ενώ θα απολυμανθούν και τα ΚΑΠΗ και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

“Δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας. Να συστήσω σε όλους ηρεμία” είπε χαρακτηριστικά ο .

 

Τέλος Οκτωβρίου εγκαίνια του πάρκινγκ της Φιλελλήνων

Τέλη Οκτωβρίου  θα κάνει εγκαίνια ο Δήμος στο πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων, ενώ στη σημερινή συνεδρίαση, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εκμίσθωσή του .

Ο επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για το Βόλο” Ιασ. Αποστολάκης, ζήτησε μελέτη βιωσιμότητας να υπάρξει, αλλά ο αντιδήμαρχος Θαν. Θεοδώρου διευκρίνισε ότι μελέτη βιωσιμότητας κάνουν επιχειρήσεις που κάνουν επενδύσεις και όχι οι Δήμοι.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε  ότι “ενόψει της μελέτης που θα έρθει και τους όρους διακήρυξης, πρόθεση της Δ.Α. να δώσει τρεις ή τέσσερις ορόφους, που θα είναι υποχρέωση του ανάδοχου με μικρό αντίτιμο για τους κατοίκους – περιοίκους και το Πανεπιστήμιο και για τους υπόλοιπους ορόφους τον υποχρεώνουμε οι δύο πρώτες ώρες να είναι ενδεικτική τιμή ώστε να δώσουμε δυνατότητα να αποσυμφορηθεί η πόλη από την κίνηση. Ούτε ο πιο σκληρός κομμουνιστής δεν θα βαζε τέτοιους όρους”.

Ο Ιασ. Αποστολάκης, διαφώνησε, κάνοντας λόγο για φιλέτο που θα δοθεί σε ιδιώτη και τον δήμαρχο να του απαντά: “Ασχολείσου με το δημόσιο. Που να ξέρεις εσύ από επιχειρήσεις. Ξέρουμε ο χώρος ο δικός σας τι β………. βγάζει γι' αυτό ζήτησα να το αναβάλλουμε και να έρθετε με προτάσεις.  Εμείς λέμε όλα με διαφάνεια.  Διακόσια χρόνια πίσω είστε”.

Απαντώντας για την εικόνα της Λάρισας ο δήμαρχος είπε:  “Εμάς βλέπει κι ακολουθεί ο Καλογιάννης, με τις εσοχές και τα λαμπάκια. Είστε πολύ μικρός κ. Αποστολάκη. Η σημερινή Δ.Α. έχει πάρει τα διαπιστευτήρια και πρόσφατα ο κόσμος μας τίμησε με 60% και να μη σας πω το 2022 τι θα πάρουμε. Όσα δίνω εγώ σε μπουρμπουάρ τα παίρνεις εσύ το μήνα Αποστολάκη. Δεν έχω ανάγκη από χαρτζιλίκια. Άνεργοι κοπρίτες είστε, αν δε σας διορίσουν δεν έχετε να προσφέρετε τίποτα. Δεν έχετε δουλέψει στη ζωή μας”.
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος ανέφερε ότι οι δημότες πλήρωσανε 4,8 εκ. ευρώ από ίδιους πόρους και δήλωσε ότι είναι κατά της ιδιωτικος και πρότεινε να λειτουργήσει το πάρκινγκ από τη Δ.Α. με φθηνό αντίτιμο για να εξυπηρετείται ο κόσμος. “Η πόλη δεν έχει ανάγκη από καφετέριες” , με τον Αχ. Μπέο να του απαντά: “φεύγουμε από τον σκοταδισμό”.Όσον αφορά στον τελευταίο όροφο και στις προτάσεις για μετατροπή του σε πάρκινγκ είτε σε roof garden, ο κ. Θεοδώρου, διευκρίνισε ότι γίνονται ενέργειες για της οικοδομικής ς.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Στ. Φάτσης ρώτησε αν θα δίνεται η δυνατότητα στον ανάδοχο να το εκμισθώνει σε τρίτους με τον δήμαρχο να απαντά ότι όταν έρθουν οι όροι τότε θα συζητηθούν όλα.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης “Βόλος – Ανατροπή – Δημιουργία” Απ. Παπαδούλης συμφώνησε με την πρόταση για εκμίσθωση, έκανε λόγο για μια άθλια επένδυση άγνωστης χρηματικής αξίας, χαρακτηρίζοντας θετικό το ότι έγινε πάρκινγκ και δημιουργήθηκε μια υποδομή.

Ωστόσο διευκρίνισε ότι οι συμβάσεις παραχώρησης σε ιδιώτες γίνονται όταν κάποιος έχει  κατασκευάσει την επένδυση, ωστόσο εδώ μιλάμε για μια έτοιμη υποδομή αυτοεξυπηρετούμενη καθώς το κόστος διαχείρισης είναι χαμηλό και πρότεινε στο Δήμο, να εκμισθώσει τις υπηρεσίες σε μια εργολαβική εταιρείας επ' αμοιβή να δίνει μπόνους επί του  τζίρου και να λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου.

Ο δήμαρχος απάντησε  ότι δεν υπάρχει κάποια διαφορά στην πρόταση τη δική του, παρά μόνο στο ότι φιξάρεται το κέρδος,  διευκρινίζοντας ότι “Σύμφωνα με την υπηρεσία είναι να πάρουμε 300.000 ευρώ το χρόνο. Αν μας συμφέρει η πρόταση του ιδιώτη που θα καταθέσει την προσφορά θα την δεχθούμε. Διαφορετικά θα δούμε την δική σας πρόταση”.

Ο κ. Παπαδούλης, πρότεινε στο Δήμο να ψάξουν καλύτερα οι υπηρεσίες το τίμημα και το ποσοστό επί του τζίρου, καθώς και για τις μετατροπές των χώρων από πάρκινγκ σε roof garden για την αντίστοιχη διαμόρφωση του κόστους του ενοικίου από τα προσδοκόμενα έσοδα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση