Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Φωταγωγήθηκαν οι πεσσοί του ρωμαϊκού υδραγωγείου στις Αλυκές
Φωταγωγήθηκαν οι πεσσοί του ρωμαϊκού υδραγωγείου στις Αλυκές

Φωταγωγήθηκαν οι πεσσοί του ρωμαϊκού υδραγωγείου στις Αλυκές

Φωταγωγήθηκαν απόψε οι του ρωμαϊκού υδραγωγείου στην περιοχή των Αλυκών, ένα που ξεκίνησε με την μεταφορά του ενός πεσσού και συνεχίζεται με τον εξωραϊσμό και την ανάδειξη των υπολοίπων.

Στόχος του Δήμου είναι, σε συν με την Αρχαιολογία, να αναστηλωθούν και οι υπόλοιποι έξι με επτά που βρίσκονται στο σημείο πίσω από εκεί που τελειώνει αυτή την στιγμή ο φωτισμός, αλλά και να γίνει η μεταφορά και του άλλου πεσσού ώστε να υπάρχει πλήρης αξιο του μνημείου.

Από την πλευρά του Εξωραϊστικού Συλλόγου και των κατοίκων των Παγασσών, ο κ. Βιδανόπουλος, -μεταξύ άλλων- τόνισε: “Απόψε είναι μια ξεχωριστή βραδιά γιατί εμείς οι εδώ από το 1977 με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο και τους άλλους συλλόγους παλεύαμε για να μπορέσουμε να σώσουμε ζωές. Δυστυχώς, όμως, η περιοχή μας, που έχει μια ιδιαίτερη πληθυσμιακή σύνθεση από όλες τις ηλικίες, είναι παραθαλάσσια και έχει υποδομές πάρα πολλές, παρέμενε αναξιοποίητη από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και δεν ξέρω γιατί. Είτε οι άνθρωποι ήταν κοντόφθαλμοι, είτε το κάνανε επίτηδες, δεν θέλανε να αξιοποιηθεί η συνοικία των έων Παγασών.
Όσον αφορά τους πεσσούς αυτοί χρονολογούνται από το 353 εδώ πέρα, από τον Δημήτριο τον εγγονό του Αλεξάνδρου, αλλά δυστυχώς αυτά τα μνημεία δεν μπόρεσε κανένας να τα αξιοποιήσει μέχρι τ. Σήμερα η δημιουργεί ένα μεγάλο πάρκο στο οποίο θα αξιοποιηθούν όλα και θα ξέρουμε όλοι τι σημαίνουν αυτά τα μνημεία.

Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σουίπας εξέφρασε την ελπίδα να βγει και ο άλλος πεσσός για να ανοίξει ακόμα περισσότερο ο .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση