Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Φορτοεκφόρτωση σκραπ στην τρίτη προβλήτα
Φορτοεκφόρτωση σκραπ στην τρίτη προβλήτα

Φορτοεκφόρτωση σκραπ στην τρίτη προβλήτα

Μετά πό νέ συμφωνία -ς 

Χώρο  στην τρίτη στην Α.Ε. για την φορτοεκφόρτωση  σκραπ θα παραχωρήσει ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου.

Ο είναι σε διαπραγμάτευση με τον μοναδικό πελάτη διακίνησης σκραπ και αφού υπάρξει συμφωνία για το αντίτιμο θα ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη του μοναδικού μετόχου του ΤΑΙΠΕΔ.

Η Χαλυβουργία θα πρέπει στη συνέχεια να προχωρήσει στις απαραίτητες περιβαλλοντικές υποδομές για να γίνεται σωστά η φορτοεκφόρτωση του σκραπ.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ, Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, από το 2013 ακόμη έχει τεθεί το θέμα της μεταφοράς του σκραπ στην τρίτη προβλήτα, αλλά και ο σωστός τρόπος φορτοεκφόρτωσής του εκεί που βρίσκεται σήμερα, ώστε να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον, αλλά κυρίως η συνοικία του Παλαιού Λιμεναρχείου. “Η που είχε δοθεί για τη συγκεκριμένη λειτουργία λήγει στα μέσα του 2018. Πριν τις γιορτές ξεκινήσαμε μία συζήτηση με τον κ. Μάνεση, η συγκεκριμένη λειτουργία να μεταφερθεί στον τρίτο προβλήτα, σε μία έκταση περίπου 24μ. μήκος όπου θα μπορούν να δένουν δύο πλοία. Η Χαλυβουργία, από τη στιγμή που συμφωνήσουμε στη παραχώρησης, θα πρέπει να παραχωρήσει στην κατασκευή υποδομών και ενός πιστοποιημένου συστήματος φορτοεκφόρτωσης που θα εξασφαλίζει ότι δεν θα επιβαρύνεται το περιβάλλον”, εξήγησε ο κ. Σταυριδόπουλος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση