Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Φοιτητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ Βόλου στην παραλία
Φοιτητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ Βόλου στην παραλία

Φοιτητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ Βόλου στην παραλία

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το Φοιτητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο άγαλμα, στην του Βόλου.

Το φοιτητικό φεστιβάλ επιδιώκει να αποτελέσει τη συνέχεια του μεγάλου πολιτικού ανοίγματος των Οργανώσεων της ΚΝΕ μετά τις φοιτητικές και βασικός σταθμός συνάντησης με τους εκατοντάδες που ψήφισαν και με άλλους τόσους που χάρηκαν για την πρωτιά της Πανσπουδαστικής.

Τα φεστιβάλ πάντα ήταν χώρος ανταλλαγής απόψεων, συζήτησης, ψυχαγωγίας, καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Μέσα από το σύνθημα τους, κάθε χρόνο, αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα, κάνουν πιο ξεκάθαρη και συμπυκνώνουν τη θέση που πρέπει να πάρει η νεολαία απέναντι στις εξελίξεις.

Γιατί όλοι αντικειμενικά διαλέγουν πλευρά ανάμεσα στους λαούς και τους εκμεταλλευτές τους.

Γιατί η σωστή πλευρά είναι με αυτούς που έχουν το δίκιο, με την εργατική τάξη, τον λαό, που χωρίς αυτούς γρανάζι δεν γυρνά, παγώνει ο χρόνος, η δεν προχωρά βήμα μπροστά.

Με το ΚΚΕ μαζί γιατί αποτελεί εγγύηση στην οργάνωση του αγώνα και της δδίκησης, γιατί μόνο το ΚΚΕ έχει σχέδιο για την ικανο των λαϊκών αναγκών, σχέδιο επεξεργασμένο, επιστημονικό, που πατάει στις παραγωγικές δυνατότητες της χς μας, αξιοποιεί το επιστημονικό δυναμικό της. Μόνο το ΚΚΕ παλεύει και φωτίζει ότι ο λαός μπορεί να ζήσει καλύτερα, δίνει ελπίδα στα όνειρα και στα “θέλω” χιλιάδων νέων.

Γιατί ο σοσιαλισμός είναι η απάντηση στα αδιέξοδα που δημιουργεί ο καπιταλισμός σε έναν νέο άνθρωπο σήμερα, είναι η απάντηση στον παραλογισμό και στην “κανονικότητα” που ερχόμαστε κάθε μέρα αντιμέτωποι. Η ίδια η πραγματικότητα “φωνάζει” ότι η ζωή, τα όνειρα και οι φιλοδοξίες ενός νέου είναι άμεσα συνυφασμένα με την ανατροπή αυτού του συστήματος.

Από τις κοκκινισμένες κάλπες των φοιτητικών εκλογών με τα εκατοντάδες γαρύφαλλα στα τμήματα του Βόλου, περνούν στο δι του φεστιβάλ, ένα δι στο μέλλον, χτίζοντας τη δική τους κόκκινη πολιτεία, έτοιμη να υποδεχτεί τους νέους και τις νέες που δεν συμβιβάζονται με αυτά που τους ετοιμάζουν και θα βρούν τη δύναμη να παλέψουν για το μέλλον τους.

Μέσα από το φοιτητικό φεστιβάλ δίνουν βήμα σε κάθε νέο και νέα να εκφραστεί καλλιτεχνικά, να παρουσιάσει το χόμπι του ώστε να αποτελέσει κυψέλη δημιουργίας και έμπνευσης για όποιον συμμετάσχει.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις εξελίξεις που έχουν συντελεστεί στα ΑΕΙ τα τελευταία χρόνια, όπως τα αντπαιδευτικά νομοθετήματα που υποβαθμίζουν τις σπουδές και ενισχύουν την επιχειρηματική λειτουργία του πανεπιστημίου σε συνδυασμό με τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς διάλυσης των φοιτητικών συλλόγων και έντασης της καταστολής, αλλά και την ιστορική πρωτιά της Πανσπουδαστικής, στο φετινό φοιτητικό φεστιβάλ, η κεντρική συζήτηση θα αφορά στην πρόταση του ΚΚΕ “για το Πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας”.

Επίσης το δικό της spot στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ, θα έχει η αντιιμπεριαλιστική κατασκήνωση της ΚΝΕ, δηλαδή το καθιερωμένο αγωνιστικό ραντεβού νέων από όλη την Ελλάδα, όπου φέτος στις συνθήκες όξυνσης των ανταγωνισμών και ενδεχόμενου γενίκευσης του πολέμου, θα πραγματοποιηθεί στο νομό Μαγνησίας  στις αρχές Ιουλίου.

Το του φεστιβάλ θα πλαισιώσουν φοιτητικά συγκροτήματα ενώ η βραδιά θα κλείσει με cocktail party.

Δηλώσεις συμμετοχής(τραγούδι, χορός, μουσική, θέατρο, άλλο): 698 071 7151.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση