Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Φιλοπρόοδος σύλλογος: αξιέπαινη η πρωτοβουλία του συλλόγου Αγχιαλιτών της Αθήνας
Φιλοπρόοδος σύλλογος: αξιέπαινη η πρωτοβουλία του συλλόγου Αγχιαλιτών της Αθήνας

Φιλοπρόοδος σύλλογος: αξιέπαινη η πρωτοβουλία του συλλόγου Αγχιαλιτών της Αθήνας

Η πρόεδρος και το Δ.Σ. του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου, ευχαριστούν τον πρόεδρο του Συλλόγου Αγχιαλιτών Αθήνας ” Η ΑΓΧΙΑΛΟΣ” Απόστολο Ζαφειρόπουλο, για την εύρεση και στον Σύλλογο του πρώτου καταστατικού του Φιλοπρόοδου ,που συντάχθηκε στη Βάρνα ( Ανατολική Ρωμυλία) το 1893.

Ο “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ” ιδρύθηκε το 1882 με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Βασιλείου Α΄ και του γιατρού Δημητρίου Δ. Δράκου.

Σκοπός του ήταν η πνευματική, και υλική της κοινότητας και των γύρω περιοχών.

Ο σύλλογος αυτός πέτυχε να δημιουργήσει με αναγνωστήριο, γυμναστήριο, νυχτερινή σχολή, θεατρική ομάδα και οργάνωνε συνεχώς διαλέξεις.

Σκοπός του δεν ήταν μόνο να οργανώσει και να επιμορφώσει τους πολίτες, αλλά να διασώσει και να διατηρήσει τα ήθη και τα της περιοχής και να τα περάσει στις επόμενες γενεές.

Στην Νέα Αγχίαλο επανιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1957,έχοντας τις ίδιες ρίζες και το ίδιο όραμα με τον αντίστοιχο της αλησμόνητης πατρίδας.

Σήμερα απαριθμεί 780 μέλη ενώ οι σκοποί και οι δράσεις του είναι πολιτιστικοί, οικολογικοί, κοινωνικοί.

Το παρόν ευχαριστήριο κείμενο αποτελεί μία ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης ,έναντι της αξιόλογης και αξιέπαινης πράξης του κ. Ζαφειρόπουλου προς τον Φιλοπρόοδο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση