Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Φεγγαρόλουστες βραδιές σε Βόλο και Ν. Αγχίαλο
Φεγγαρόλουστες βραδιές σε Βόλο και Ν. Αγχίαλο

Φεγγαρόλουστες βραδιές σε Βόλο και Ν. Αγχίαλο

Βραδιές μουσικής και λόγου για το φετινό Αύγουστο προτείνονται από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δήμου Βόλου, σε με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας στο “Αθανασάκειο” και στη .Αγχίαλο.

Οι εκ πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ετήσιου πανελληνίου προγράμματος που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο εκ στους αρχαιολογικούς χώρους του διευρυμένου Δήμου.

Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του «Αθανασάκειου» Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου σήμερα Σάββατο 5 Αυγούστου και ώρα 9 μ.μ..

Θα έχει το γενικότερο τίτλο «Όλα τα πήρε το καλοκαίρι» , πάνω στο γνωστό στίχο του Οδυσσέα Ελύτη, όπου η Μουσική, η Ποίηση και ο Χορός θα συναντήσουν τον Έρωτα, και το Φεγγάρι του Καλοκαιριού συνδέοντας ποιήματα Ελλήνων ποιητών με ένα ρεπερτόριο μουσικής από τη μπαρόκ εποχή ως τον 21ο αιώνα. Πρόκειται για μια πρόταση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βόλου με τη συμμετοχή των ηθοποιών Γρηγόρη Γαλάτη και Νιόβης Κωστοπούλου, του Σεξτέτου Εγχόρδων της Καμεράτας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

Τη χορεύτρια Μαρία Κυρμά συνοδεύει η προβολή του εικαστικού έργου “Moonrise” της Eugenia-Alana Mitsanas.

Πριν από την , στις 7.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στις αίθουσες της Μόνιμης Έκθεσης του «Αθανασάκειου» Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, όπως επίσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και την περιοδική έκθεση «…Έτσι μικρός απ' την έφυγε…»(Κ.Καβάφης) με έργα Ελλήνων καλλιτεχνών από το τέλος του 19ου αιώνα έως σήμερα της Δημοτικής Συλλογής Βόλου και του Μουσείου Α.Κ. Δάμτσα του Δήμου Βόλου καθώς και ιδιωτικών συλλογών , που φιλοξενείται αυτό το διάστημα στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου στο πλαίσιο της ετήσιας διοργάνωσης του Παγκόσμιου Σωματείου Αποδήμων Μαγνήτων «Το Κοινόν των Μαγνήτων» με θέμα «Ελληνισμός της Διασποράς: Προσφορά και Αξιοποίηση».

Η ίδια παράσταση της Πανσελήνου θα παρουσιαστεί ως μικρή περιοδεία στις 16 Αυγούστου στον Ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Πλατεία Μηλεών, σε με τον Φορέα Πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός» της Ιεράς Μητρόπολης , επίσης στις 18 Αυγούστου στο υπαίθριο Θέατρο του Χόρτου στο πλαίσιο του 33ου Φεστιβάλ Χόρτου, καθώς και στις 4 Σεπτεμβρίου στο Λόφο Αγίας Ειρήνης Ανακασιάς σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ιωλκός.

Θα ακολουθήσει η εκδήλωση της Νέας Αγχιάλου την Κυριακή 6 Αυγούστου στις 9:30 μ.μ. στον Αρχαιολογικό χώρο της Βασιλικής Α (Αγίου Δημητρίου) των Φθιωτίδων Θηβών. «Νύχτα φεγγαρόλουστη», μια μουσική βραδιά, με την υψίφωνο Κατερίνα Αποστολοπούλου, τη δρ. Σέβη Μαζέρα-Μάμαλη στο πιάνο και τον Πέπο Σάλεμ στο φλάουτο που θα ερμηνεύσουν γνωστά καθώς και σπάνια κομμάτια Ελλήνων συνθετών. Πριν από την εκδήλωση, στις 7.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο.

Φεγγαρόλουστες βραδιές με μαγευτική μουσική και Λόγο, φωνές και οργανικές δεξιοτεχνίες με τον συνδυασμό των τεχνών, στους εξαιρετικούς Αρχαιολογικούς Χώρους του «Αθανασάκειου» Μουσείου Βόλου και Νέας Αγχιάλου, στην καρδιά του καλοκαιριού. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση