Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε ψηφιακή διαδρομή στον Βόλο
Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε ψηφιακή διαδρομή στον Βόλο

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε ψηφιακή διαδρομή στον Βόλο

 

Το (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), με θέμα «Βιώσιμη -Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές», παρουσιάζοντας έναν ψηφιακό περίπατο με τίτλο «Περπατώντας στους δρόμους των Μικρασιατών στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας».

Αξιοποιώντας τα καινοτόμα συγγραφικά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης για την της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης PLUGGY, το ΠΙΟΠ δημιούργησε έναν ψηφιακό περίπατο στον προσφυγικό οικισμό της Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, στον Βόλο, διαθέσιμο μέσω υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων και τάμπλετ. Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν (φυσικά ή ψηφιακά) στους δρόμους της Νέας Ιωνίας και να γνωρίσουν τη διαμόρφωση ενός «νέου αστικού χώρου» μετά την έλευση των Μικρασιατών προσφύγων, ο οποίος εξελίχθηκε στον οργανωμένο Δήμο της Νέας Ιωνίας.

Δείτε τη διαδρομή εδώ

*Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των Μουσείων ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 10% στα είδη των πωλητηρίων.

Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα

Πολυχώρος Τσαλαπάτα-Νότια Πύλη, 383 34 Βόλος

Τ: 24210 29844 | www.piop.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση