Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε ψηφιακή διαδρομή στον Βόλο
Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε ψηφιακή διαδρομή στον Βόλο

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε ψηφιακή διαδρομή στον Βόλο

 

Το (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), με θέμα «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά-Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές», παρουσιάζοντας έναν ψηφιακό περίπατο με τίτλο «Περπατώντας στους ς των Μικρασιατών στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας».

Αξιοποιώντας τα καινοτόμα συγγραφικά της ς κοινωνικής δικτύωσης για την της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης PLUGGY, το ΠΙΟΠ δημιούργησε έναν ψηφιακό περίπατο στον οικισμό της Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, στον Βόλο, διαθέσιμο μέσω υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων και τάμπλετ. Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν (φυσικά ή ψηφιακά) στους ς της Νέας Ιωνίας και να γνωρίσουν τη διαμόρφωση ενός «νέου αστικού χώρου» μετά την έλευση των Μικρασιατών προσφύγων, ο οποίος εξελίχθηκε στον οργανωμένο Δήμο της Νέας Ιωνίας.

Δείτε τη διαδρομή εδώ

*Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των Μουσείων ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 10% στα είδη των πωλητηρίων.

Πολυχώρος Τσαλαπάτα-Νότια , 383 34

Τ: 24210 29844 | www.piop.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση