Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / «Έξυπνες» πινακίδες που θα δείχνουν τα ποσοστά της αέριας ρύπανσης στο Βόλο
«Έξυπνες» πινακίδες που θα δείχνουν τα ποσοστά της αέριας ρύπανσης στο Βόλο

«Έξυπνες» πινακίδες που θα δείχνουν τα ποσοστά της αέριας ρύπανσης στο Βόλο

«Έξυπνες» πινακίδες που θα δείχνουν τα ποσοστά της αέριας ρύπανσης ανά πάσα χρονική στιγμή σε διάφορα σημεία της πόλης θα εγκατασταθούν στο Βόλο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας -Βορείων Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Οι προδιαγραφές των πινακίδων θα συναποφασιστούν με την ερευνητική ομάδα του επίκουρου καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργου Σαχαρίδη, ο οποίος βρέθηκε χθες στο γραφείο της κ. Κολυνδρίνη και συζήτησαν το θέμα της αέριας ρύπανσης και τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν.
Σύμφωνα με την κ. Κολυνδρίνη, οι έξυπνες αυτές πινακίδες που για πρώτη φορά θα τοποθετηθούν στην Ελλάδα, θα ενημερώνουν τους πολίτες, τόσο για το κυκλοφοριακό φόρτο και τις πιο σύντομες διαδρομές που μπορούν να ακολουθήσουν για να μεταβούν στον προορισμό τους, αλλά και τα ποσοστά της αέριας ρύπανσης ανά πάσα χρονική στιγμή.

Μάλιστα για να είναι ευκρινείς στους πολίτες οι ενδείξεις, θα είναι με χρώμα και θα αναφέρουν εάν η ποιότητα του αέρα εκείνη την στιγμή είναι καλή, μέτρια ή θα χρειάζεται προσοχή.

«Χθες ήρθε ο κ. Σαχαρίδης ως υπεύθυνος του προγράμματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μεταξύ των θεμάτων για νέο σύμφωνο συνεργασίας με το Π.Θ. που θα συνάψουμε, συναποφασίσαμε να βάλουμε έξυπνες πινακίδες, τις προδιαγραφές των οποίων θα με βοηθήσει το Τμήμα Μηχανολόγων του ΠΘ και το ερευνητικό πρόγραμμα και να προμηθευτούμε 5-6 έξυπνες πινακίδες, οι οποίες αφενός θα δείχνουν την πιο σύντομη διαδρομή για να εξοικονομήσει χρόνο ο κάθε πολίτης που θέλει να κινηθεί και να μην επιβαρύνεται το κέντρο με επιπλέον φόρτο και παράλληλα θα δείχνει που είναι τη δεδομένη χρονική στιγμή αέρια ρύπανση», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κολυνδρίνη .

Μάλιστα τόνισε πως μέσα σε δύο μήνες υπολογίζεται πως μπορεί να έχει επιτευχθεί η προμήθεια των εν λόγω έξυπνων πινακίδων, ενώ αυτή τη στιγμή μετρούν δύο μετρητές αέριας ρύπανσης και μέσω ΕΣΠΑ θα γίνει η προμήθεια ακόμη τριών. Αυτό σημαίνει πως σε λίγους μήνες ο Βόλος θα έχει ένα δίκτυο πέντε συνολικά σταθμών μέτρησης αέριας ρύπανσης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ξεκίνησαν οι εργασίες εκτέλεσης του έργου αποκατάστασης ζημιών και καταστροφών του οδικού δικτύου της ΔΕ Αφετών… - https://t.co/YASXirtW87 -

  • Θ. Ζαγοράκης: «Χρέος μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την Αγιά Σοφιά» - https://t.co/K2gXchmdlh -

  • Στην αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ εκπρόσωποι του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Μαγνησίας - https://t.co/okGreRFEmI -

"Αλιεύοντας" την είδηση