Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Eξόρμηση του ΚΚΕ στη N. Ιωνία για το προσφυγικό
Eξόρμηση του ΚΚΕ στη N. Ιωνία για το προσφυγικό

Eξόρμηση του ΚΚΕ στη N. Ιωνία για το προσφυγικό

Ενημερωτική εξόρμηση με τον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη έγινε το πρωί της Κυριακής στη Νέα Ιωνία Βόλου, από δεκάδες μέλη του κόμματος και της ΚΝΕ.

Η εξόρμηση κάλυψε τις συνοικίες που ζουν οικογένειες που έχουν τα παιδιά τους στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, το οποίο θα υποδεχθεί τα προσφυγόπουλα, που στεγάζονται στις εγκαταστάσεις ΜΟΖΑ στο Βόλο. Στα σπίτια δόθηκε και η ανακοίνωση της Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ που απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς σε σχέση με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ήρθαν σε επαφή και συζήτησαν με εκατοντάδες κατοίκους πάνω στις θέσεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό και το συγκεκριμένο ζήτημα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τ.Ε. Βόλου:
Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα στις γειτονιές μας

Οργανώνουμε την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Το ΚΚΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, το λαό του Βόλου και της Ν. Ιωνίας να υποδεχτούν στις γειτονιές μας τα κατατρεγμένα προσφυγόπουλα, που ξεριζώθηκαν από τις χώρες τους λόγω του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Να δείξουν από την πρώτη στιγμή έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο. Να απομονώσουν ρατσιστικές και φασιστικές φωνές που στοχοποιούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και αθωώνουν τα αφεντικά και το σύστημα τους.

Δεν πρέπει αυτό που συνέβη στο δημοτικό σχολείο του Σέσκλου, δηλαδή η απόρριψη των προσφυγόπουλων από κάποιους γονείς, να συμβεί σε άλλα σχολεία. Να αποτελέσει η στάση αυτή τη μοναδική εξαίρεση. Καλούμε ιδιαίτερα τους γονείς που διαφωνούν με τέτοιες απόψεις, που αντιλαμβάνονται ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε την διείσδυση ακροδεξιών φασιστικών στοιχείων που σπέρνουν τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία, να μπουν μπροστά και να καλωσορίσουν τα προσφυγόπουλα στο σχολείο τους, δίνοντας το καλύτερο μάθημα και στα παιδιά τους

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες. Στηρίζει με όλους τους τρόπους τις πολεμικές επεμβάσεις στην περιοχή, δίνοντας γη και νερό, για το ματοκύλισμα των λαών στη Συρία, στο Ιράκ και στις υπόλοιπες χώρες. Στήριξε τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δημιούργησαν συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων. Όλα αυτά για λογαριασμό της αστικής τάξης της χώρας που επιδιώκει κέρδη από την πίτα των αγορών και των δρόμων ενέργειας.

Παρά τις διακηρύξεις της, εδώ και μήνες, δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο για το ζήτημα της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων. Με την ελλιπή ενημέρωση, με τις καθυστερήσεις της, ουσιαστικά αφήνει να καλλιεργείται το έδαφος για ξενοφοβικές αντιλήψεις και ρατσιστικές φωνές

Το εργατικό – λαϊκό κίνημα πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να διεκδικήσει:

• Απεμπλοκή της χώρας μας από το και την ΕΕ! Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!

• Να καταργηθούν όλες οι αντιδραστικές συμφωνίες για τους πρόσφυγες (Δουβλίνο, συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας κ.τ.λ.). Να δοθεί δυνατότητα γρήγορης χορήγησης ασύλου στους πρόσφυγες και προώθησής τους στις χώρες που θέλουν. Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους πρόσφυγες με αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Έξω οι ΜΚΟ! Άμεσα μέτρα για τους πρόσφυγες στο Μόζα!

• Ιδιαίτερα για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων: Με ευθύνη του κράτους να υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων. Καμία εμπλοκή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ). Να διασφαλισθεί όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Να διασφαλισθεί η ασφαλής μεταφορά των παιδιών.

Έλληνες και ξένοι εργάτες πρέπει να δοκιμάσουν τη δύναμή τους, να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα που γεννάει πολέμους, φτώχεια, ανεργία και προσφυγιά.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση