Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Εξωραϊσμός της παραλίας από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου
Εξωραϊσμός της παραλίας από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου

Εξωραϊσμός της παραλίας από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου

Στον εξωραϊσμό του παραλιακού μετώπου από την οδό Πυράσσου έως τον Άγιο Κωνσταντίνο θα προβεί ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου .Ε. (Ο.Λ.Β. .Ε.)  και για το λόγο αυτό προχωρά σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ο προϋπολογισμός εκτιμάται στις 18.238,79ευρώ, ενώ η του αναδόχου θα γίνει βάσει του μεγαλύτερου ποσοστού έκπτωσης.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή προβλέπονται να γίνουν οι κάτωθι εργασίες: Αρχικά το δίκτυο του ποδηλατόδρομου θα επισκευαστεί στα σημεία που έχει υποστεί ζημιές ο τάπητας, με σκοπό να γίνει εμφανής και ασφαλής για τους ποδηλάτες και θα αναδιαγραμμιστεί.

Στη συνέχεια θα γίνει χρωματισμός και συντήρηση στα παγκάκια τόσο εκείνων που βρίσκονται κατά μήκος του παραλιακού μετώπου όσο και αυτών που βρίσκονται στο πάρκο του Αγίου Κων/νου.

Τέλος, θα βαφτούν οι ιστοί φωτισμού που βρίσκονται κατά μήκος του παραλιακού μετώπου από τη μαρίνα τελωνείου έως τον Άγιο Κωνσταντίνο.

 

ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ (Από την οδό Πυράσσου μέχρι τον Κεντρικό Προβλήτα)

Αρχικά θα γίνει επιμελής καθαρισμός σε όλο το εύρος της επιφάνειας του οδοστρώματος εμβαδού 1.800 τμ, για την απομάκρυνση χαλαρών υλικών, σκόνης και λιπαρών ουσιών. Θα ακολουθήσει προετοιμασία για την διαγράμμιση (στίξη – πικετάρισμα) και εφαρμογή της διαγράμμισης με κατάλληλο αντανακλαστικό υλικό οπισθανάκλασης, με γυάλινα σφαιρίδια κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 1424. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών πρέπει να γίνεται η διευθέτηση της κυκλοφορίας και η λήψη μέτρων για την προστασία της νωπής διαγράμμισης από την κυκλοφορία μέχρι την πλήρη στερεοποίησή της.

Τέλος στα τμήματα που έχει υποστεί φθορά το δάπεδο και πρέπει να αποκατασταθούν θα χρησιμοποιηθεί επισκευαστικό ινοοπλισμένο ρητινούχο κονίαμα, το οποίο θα στρώνεται σταδιακά στην επιφάνεια του δαπέδου με σκοπό να λειαίνεται και ομαλά να εξομοιωθεί στην τελική στάθμη του δαπέδου του ποδηλατόδρομου.

ΠΑΓΚΑΚΙΑ (Από μαρίνα τελωνείου έως Άγιο Κων/νο & πάρκο Αγίου Κων/νου)

Αρχικά, θα τοποθετηθούν 16 ξύλινες δοκίδες διαστάσεων 1,60μ x 0,06μ x 0,03μ που έχουν καταστραφεί και λείπουν από τα παγκάκια που βρίσκονται κατά μήκος του παραλιακού μετώπου από την μαρίνα τελωνείου μέχρι τον Άγιο Κωνσταντίνο, καθώς και 6 ξύλινες δοκίδες από τα παγκάκια που βρίσκονται εντός του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου. Οι 5 διαστάσεων 1,60μ x 0.12μ x 0.05μ και η μία διαστάσεων 1,60μ x 0.30μ x 0.05μ. Στη συνέχεια θα γίνει τρίψιμο των ξύλινων επιφανειών με γυαλόχαρτο. Τέλος, θα γίνουν οι βερνικοχρωματισμοί των ξύλινων επιφανειών με βερνικόχρωμα δύο συστατικών βάσεως νερού.

ΙΣΤΟΙ ΦΩΤΙΣΜΟΥ (Από μαρίνα τελωνείου έως Άγιο Κων/νο)

Αρχικά, θα γίνει καθαρισμός των μεταλλικών επιφανειών, με σκοπό τη λείανσή τους και την απομάκρυνση παλαιών σαθρών χρωματισμών, στη συνέχεια θα γίνει εφαρμογή αντισκωριακού υποστρώματος με εποξειδικό αστάρι και τέλος θα γίνει εφαρμογή αντισκωριακού εποξειδικού, πολυουρεθανικού τελικού χρώματος δύο συστατικών.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

  • Συμφωνία για #μεταναστευτικό: Η «ευέλικτη αλληλεγγύη» και τα αγκάθια #μεταναστευτικό - https://t.co/4Daza2BQ9D -

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση