Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Εξηγήσεις για την παράταση παραμονής του σκραπ στον προβλήτα 1 του Λιμανιού Βόλου ζητάει ο Αλ. Μεϊκόπουλος 
Εξηγήσεις για την παράταση παραμονής του σκραπ στον προβλήτα 1 του Λιμανιού Βόλου ζητάει ο Αλ. Μεϊκόπουλος 

Εξηγήσεις για την παράταση παραμονής του σκραπ στον προβλήτα 1 του Λιμανιού Βόλου ζητάει ο Αλ. Μεϊκόπουλος 

Το ζήτημα της απροειδοποίητης και κατά των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του Λιμένος Βόλου απόφασης του ΤΑΙΠΕΔ και της Διοίκησης του Οργανισμού (ΟΛΒ) για νέα 3ετή παράταση παραμονής του στον 1ο προβλήτα του Λιμανιού και χωρίς να διευκρινίζεται αν υπάρχουν που να επιτρέπουν την παραμονή, έφερε στη με ερώτησή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας ο ς ς του -ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο ς επεσήμανε ότι από το 2018, η προηγούμενη Διοίκηση του ΟΛΒ, σε μία προσπάθεια βελτιστοποίησης των εργασιών του Λιμανιού και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στην περιοχή είχε αποφασίσει τη μεταφορά και διακίνηση του από τον 3ο προβλήτα.

«Κάτι τέτοιο αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων του Παλαιού Λιμεναρχείου Βόλου, καθώς η παρουσία του σκραπ και των συνοδευόμενων εργασιών τόσο κοντά στον αστικό ιστό θεωρούνταν περιβαλλοντικά επιβαρυντική» σημείωσε ο Βουλευτής, αναφέροντας ότι το ΤΑΙΠΕΔ είχε και τότε θέσει εμπόδια στο σχεδιασμό, παρά το γεγονός ότι το έργο ήταν περιβαλλοντικά αδειοδοτημένο και με εξασφαλισμένη από τη Χαλυβουργία, ως αποκλειστικό χρήστη του σκραπ.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, για την αδειοδότηση του έργου είχαν εγκριθεί από το Υπουργείο οι σχετικοί περιοβαλλοντικοί όροι, οι οποίοι όριζαν ως καταληκτική προθεσμία για την ολοκλήρωση του την 31/05/2021.

Ωστόσο, πριν από λίγες μέρες σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, ο σχεδιασμός άλλαξε ξαφνικά και αποφασίστηκε η παραμονή του σκραπ στον 1ο προβλήτα για άλλα 3 χρόνια.

«Η νέα απόφαση ΤΑΙΠΕΔ και ΟΛΒ που παρατείνει για τρία χρόνια την παραμονή του σκραπ στον 1ο προβλήτα του Λιμένος, αφενός παραβιάζει τους υφιστάμενους περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας του λιμανιού και, αφετέρου δεν εξηγεί ποιο πλάνο και ποιο σχεδιασμό εξυπηρετεί η συνέχιση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης μιας περιοχής και μίας πόλης ήδη περιβαλλοντικά επιβεβαρυμένης», υπογράμμισε ο βουλευτής,  που ζήτησε άμεσα απαντήσεις για το αν το Υπουργείο έχει εγκρίνει νέους περιβαλλοντικούς όρους που να επιτρέπουν την παράταση παραμονής του σκραπ στον 1ο προβλήτα, αλλά και για τον σκοπό που εξυπηρετεί ο νέος αυτός σχεδιασμός.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση