Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Έξι μαθητές των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ στο δήμο Βόλου
Έξι μαθητές των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ στο δήμο  Βόλου

Έξι μαθητές των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ στο δήμο Βόλου

Στον θεσμό της μαθητείας ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ  θα συμμετέχει  ο Δήμος Βόλου, απασχολώντας έξι μαθητές για το σχολικό έτος 2017-2018 με κόστος 9.200 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών.

 

Το θέμα  θα τεθεί προς έγκριση στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε περίπτωση που οι προσφερόμενες θέσεις μαθητείας δεν μπορούν να καλυφθούν από τη συγκεκριμένη εκπαιδευτική δομή, δύνανται να καλύπτονται από μαθητευόμενους αντίστοιχης ειδικότητας άλλης εκπαιδευτικής δομής.

Οι μαθητευόμενοι θα απασχολούνται στο Δήμο  28  ώρες την εβδομάδα, οι οποίες επιμερίζονται σε τέσσερις ημέρες κάθε βδομάδα για εννέα  μήνες.

Το ποσό αποζημίωσης των μαθητευομένων ορίζεται στο 75% επί του νομίμου νομοθετημένου κατώτατου ορίου του ημερομίσθιου ανειδίκευτου εργάτη σε όλη τη διάρκεια του Προγράμματος. Από αυτό το ποσό η χρηματική επιβάρυνση του εργοδότη μετά την αφαίρεση της επιδότησης ανέρχεται στο ποσό των 9,35€ ανά ημέρα μαθητείας. Το ποσό της αποζημίωσης καθώς και οι νόμιμες ασφαλιστικές εισφορές θα καταβάλλονται μηνιαίως από την επιχείρηση/φορέα που τους απασχολεί.

Για τις ημέρες της κανονικής άδειας, η επιχείρηση θα καταβάλλει ολόκληρο το ημερομίσθιο, ενώ στις περιπτώσεις απουσίας λόγω ασθένειας θα εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 657 και 658 του Αστικού Κώδικα.

Από την πρώτη ημέρα της μαθητείας οι μαθητευόμενοι ασφαλίζονται στον και τους παρέχεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη, σύμφωνα με την παρ. γ’ του άρθρου 2 του .Ν. 1846/1951, την παρ. 1 του άρθρου 3 του Ν. 2335/1995 και την παρ. 3 του άρθρου 14 του Ν. 4186/2013 όπως ισχύει. Οι εισφορές θα υπολογίζονται στο ήμισυ των πραγματικών αποδοχών

Η δαπάνη για την αποζημίωση των παραπάνω μαθητευόμενων εκτιμάται στο ποσό των 5.700,00 ευρώ και θα βαρύνει τον Κωδικό 10.6041.007 ενώ οι εργοδοτικές εισφορές εκτιμώνται στο ποσόν των 3.500,00 ευρώ και θα βαρύνουν τον Κωδικό 10.6054.004 του σκέλους των εξόδων του προϋπολογισμού τρέχοντος έτους. Και στους δύο Κωδικούς έχουν προβλεφθεί ανάλογες πιστώσεις.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση