Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Εβδομάδα Αγίου Νικολάου στον Μητροπολιτικό ναό Βόλου
Εβδομάδα Αγίου Νικολάου στον Μητροπολιτικό ναό Βόλου

Εβδομάδα Αγίου Νικολάου στον Μητροπολιτικό ναό Βόλου

 

 

Εβδομάδα λατρευτικών εκδηλώσεων ξεκινά στον Μητροπολιτικό ναό του , ενόψει της μεγάλης πανηγύρεως του Πολιούχου Αγίου Νικολάου.

Η «Εβδομάδα Αγίου Νικολάου» θα ξεκινήσει την Πέμπτη 1/12 και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 7/12 και αποσκοπεί στην καλύτερη δυνατή κλήρου και λαού για την συμμετοχή στην μεγάλη της πόλης, ύστερα από μία διετία πλημμελούς, λόγω των συνθηκών, εορτασμού.

Κυριότεροι σταθμοί στην «Εβδομάδα Αγίου Νικολάου» θα είναι οι κάτωθι:

Παρασκευή 2/12, στις 6.00 μ.μ. Υποδοχή της εικόνος της ς Γοργοϋπηκόου της Σμύρνης, κειμήλιο που διέσωσαν οι κατά την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και φυλάσσεται στην  Μητρόπολη Ν. Ιωνίας & Φιλαδελφείας Αττικής.

Από τις 8.30 μ.μ. έως τις 12,30 μετά τα μεσάνυκτα θα τελεστεί αγρυπνία, κατά την οποία θα ψαλούν τα εγκώμια του Αγίου Νικολάου.

Σάββατο 3/12, στις 9.30 π.μ. θα τελεστεί το μυστήριο του ευχελαίου.

Η «Εβδομάδα Αγίου Νικολάου» θα κορυφωθεί με τον Μέγα Πανηγυρικό, Πολυαρχιερατικό Εσπερινό της παραμονής της ς, την Δευτέρα 5/12, στις 6.30 μ.μ. και με την Πανηγυρική, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και την λιτάνευση της εικόνος του Αγίου Νικολάου, ανήμερα της εορτής.

Στις 6.00 μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος , κατά τον οποίο τον Πολιούχο  Άγιο Νικόλαο τιμά το Σώμα του .

Καθημερινά, κατά την «Εβδομάδα Αγίου Νικολάου», θα τελούνται ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, το πρωί και κάθε απόγευμα ο και η παράκληση του Αγίου Νικολάου και της Παναγίας Γοργοϋπηκόου εναλλάξ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση