Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / «Έτσι Πολεμήσαμε»… απ΄το Λ.Ε.Β.
«Έτσι Πολεμήσαμε»… απ΄το Λ.Ε.Β.

«Έτσι Πολεμήσαμε»… απ΄το Λ.Ε.Β.

 Ένα επίκαιρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα 

Το των Ελληνίδων Βόλου τιμά την επέτειο της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου  υλοποιώντας μουσειοπαιδαγωγικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «έτσι πολεμήσαμε».  Πρόκειται για ένα επίκαιρο πρόγραμμα που εφαρμόζεται και φέτος με μεγάλη συμμετοχικότητα σχολείων,  εντός του μουσειακού χώρου του ΛΕΒ, στη διάρκεια του Οκτωβρίου.

Στο πρόγραμμα σκίτσα και ζωγραφικοί πίνακες του μαχητή του Έπους της Αλβανίας και παράλληλα  μεγάλου Έλληνα  ζωγράφου,  Αλέξανδρου Αλεξανδράκη (1913-1968)  ζωντανεύουν και  προσφέρουν ένα πολύ ενδιαφέρον μάθημα ιστορίας.  Προσφέρεται  ακόμη μια διαφορετική οπτική,  μέσα από την οποία οι μαθητές  μπορούν να δουν και να προσεγγίσουν τον πόλεμο του 1940.  Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές του Νηπιαγωγείου – Δημοτικού  – Γυμνασίου – Λυκείου, προσαρμοσμένο στο γνωστικό και εξελικτικό τους επίπεδο και σκοπό έχει να τους ευαισθητοποιήσει με αυτή την πτυχή της ελληνικής ιστορίας,   διαμέσου της τέχνης της ζωγραφικής.  Επιμέρους στόχοι του  εκπαιδευτικού προγράμματος  είναι οι μαθητές να γνωρίσουν τον ζωγράφο . Αλεξανδράκη• τον «Όμηρο» του Έπους του ’40, όπως τον ονόμασαν, αφού με τα έργα του,  πολεμώντας  στα βουνά της Ηπείρου ως δεκανέας πολυβολητής,  αποτύπωσε τις εντυπώσεις του σε μία σειρά σκίτσων και ελαιογραφιών,  που αργότερα έγιναν ευρέως γνωστές στο κοινό. Πολλά από τα έργα του ανατυπώθηκαν σε αφίσες και χρησιμοποιήθηκαν  και χρησιμοποιούνται σε πάμπολλες σχολικές εορτές.

Πέραν των παραπάνω,  στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι τα   να γνωρίσουν και τη συνεισφορά του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου στον πόλεμο του 1940 με την περίθαλψη οικογενειών των στρατευμένων και την παροχή πρώτων ειδών φροντίδας  στα και ορφανά. Επίσης το των Ελληνίδων Βόλου συνεισέφερε  στον πόλεμο  με τη συμμετοχή αρκετών μελών του  ως αδελφές εθελόντριες και βεβαίως  στο συντονισμό αποστολών ρουχισμού και περιλαιμίων για τον ελληνικό στρατό.

Συνεισφορά που συνεχίστηκε και σε όλη την περίοδο την Κατοχής. Τελικός στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι μαθητές να ευαισθητοποιηθούν με τις αξίες της εθνικής επετείου,   να συνεργαστούν  και να εκφραστούν καλλιτεχνικά αποκτώντας μία ακόμα εκπαιδευτική εμπειρία μέσα στο μουσειακό χώρο του ΛΕΒ.  Υπεύθυνη μουσειοπαιδαγωγός:  Αποστολία Αρμπελιά,

Τηλέφωνα επικοινωνίας, καθημερινά 10-13.00: 2421033938 και  2421305753.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #ξυλοδαρμός Πακιστανού στα Κανάλια #ξυλοδαρμός - https://t.co/qJU2pYVhT3 -

  • Έργα οδικής ασφάλειας σε περιοχές του Βόλου #έργαοδικήςασφάλειας - https://t.co/NKSIuVxnTo -

  • Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αποκτά ο Δήμος Αλοννήσου #ΔήμοςΑλοννήσου - https://t.co/jor6ECiQtV -

"Αλιεύοντας" την είδηση