Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Αίτημα για διεξαγωγή έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. Βόλου
Αίτημα για διεξαγωγή έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. Βόλου

Αίτημα για διεξαγωγή έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. Βόλου

Αίτημα για διεξαγωγή έκτακτης συνεδρίασης κατέθεσαν προς τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Βόλου 16 δημτρικοί σύμβουλοι με θέμα την «Αποδοχή από τον ΣΥΔΙΣΑ του αιτήματος της «ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΡΥΠΑΝΣΗΣ – ANSY Α.Ε.» για τη μεταφορά και απόρριψη αποστειρωμένων Ε.Α.Α.Μ. (Επικίνδυνων Αποβλήτων Αμιγώς Μολυσματικών) από τη ΒΙΠΕ Τρίπολης στον ΧΥΤΑ Π.Σ. Βόλου».

Χαρακτηριστικά αναφέρουν : “Από τον μήνα Μάιο, τόσο παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όσο και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν ζητήσει, με ανακοινώσεις στον τοπικό τύπο, αλλά και με κατάθεση επερώτησης προς το προεδρείο του ΔΣ Βόλου, διευκρινίσεις σχετικά με την εκ μέρους του ΣΥΔΙΣΑ αποδοχή (η αρ. 1/ – ΑΔΑ:7ΦΑΤΟΕΘ0-6ΟΞ απόφαση του Συνδέσμου) υγειονομικών αποβλήτων από την ιδιωτική μονάδα «ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΣΗΣ ANSY Α.Ε.», που είναι εγκατεστημένη στη ΒΙΠΕ Τρίπολης (σχετ. συνημ. 1,2).

Από τότε απαντήσεις θεσμικά και διευκρινίσεις σχετικά με την επικινδυνότητα ή μη των αποβλήτων, καθώς και τη νομιμότητα όσον αφορά στην αποδοχή τέτοιων αποβλήτων στον ΧΥΤΑ Βόλου δεν έχουν δοθεί επαρκώς και συγκεκριμένα από τη Δημοτική Αρχή.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιοποιήθηκε το με αρ. πρωτ. 4991/31-05- έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου και τον ΣΥΔΙΣΑ Ν. Μαγνησίας, στο οποίο χαρακτηριστικά σημειώνεται πως «η Υπηρεσία μας θεωρεί ότι η με αριθμό 1/ Απόφαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου με θέμα «Αίτημα της «ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΡΥΠΑΝΣΗΣ – ANSY Α.Ε.» για τη μεταφορά και απόρριψη αποστειρωμένων Ε.Α.Α.Μ., στον Χ.Υ.Τ.Α.Π.Σ. Βόλου» ελήφθη, κατά παράβαση της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας και επιφυλάσσεται για περαιτέρω ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της», παραθέτοντας ως λόγους ότι: σύμφωνα με τους ισχύοντες περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας του ΧΥΤΑ, μπορούν να διατίθεται σε αυτόν αστικά στερεά απόβλητα προερχόμενα μόνο από τους Δήμους Βόλου, Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, Ζαγοράς-Μουρεσίου (εκτός Δ.Δ. Μουρεσίου) και του Δ.Δ. Μηλεών του Δήμου Νοτίου Πηλίου, και ειδικότερα όσα απομένουν μετά από την εφαρμογή του συστήματος Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ).

Επιπλέον, ότι ο ΧΥΤΑ θα μπορούσε να δέχεται τα συγκεκριμένα εκτός νομού απόβλητα, εφόσον ήταν δημοτικά, και όχι ιδιωτικής επιχείρησης, και με τον όρο της τήρησης της σχετικής νομοθεσίας, που προβλέπει τη, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, έκδοση κοινής απόφασης των δύο Γενικών Γραμματέων των εμπλεκόμενων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων (στην προκειμένη περίπτωση, Πελοποννήσου και Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας) (σχετ. συνημ. 3).

Με αυτά τα δεδομένα και λόγω του ότι το εν λόγω θέμα άπτεται γενικότερου περιβαλλοντικού και υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι παρακάτω υπογράφοντες δημοτικοί σύμβουλοι ζητούμε, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 67, παρ. 2 του Ν. 3852/2010 και στο άρθρο 3, παρ. 3, 4 του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου, τη διεξαγωγή, εντός επτά (7) ημερών, έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, με θέμα συζήτησης την Αποδοχή από τον ΣΥΔΙΣΑ του αιτήματος της «ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΡΥΠΑΝΣΗΣ – ANSY Α.Ε.» για τη μεταφορά και απόρριψη αποστειρωμένων Ε.Α.Α.Μ. (Επικίνδυνων Αποβλήτων Αμιγώς Μολυσματικών) από τη ΒΙΠΕ Τρίπολης στον ΧΥΤΑ Π.Σ. Βόλου.

Το αίτημα κατέθεσαν οι:Αποστολάκης Ιάσων, Ματθαίος, Γαργάλας Κώστας, Κοκκινάκη Φωτεινή, Ανδρέου Μεϊκοπούλου Ελένη, Μολοχίδης Ιωάννης, Οικονόμου Αναστασία, Φώτης, Στόικος Νικόλαος,Παπατόλιας Απόστολος, Μαργαρίτης,Τσαλούχας Θεόδωρος, Κανελλής Νίκος, Θεολόγης, Καλυβιώτης Αχιλλέας και Λαϊνας Ιωάννης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επαγγελματική εκπαίδευση με αμειβόμενη πρακτική άσκηση στις Σχολές του ΟΑΕΔ #ΣχολέςΟΑΕΔ - https://t.co/suaDBmaLN7 -

  • Συνελήφθη με κάνναβη στο Βόλο #ινδικήκάνναβη - https://t.co/Xv7ae0rfX2 -

  • #λέμβος βυθίστηκε στην Αλόννησο  #λέμβος - https://t.co/DgwuYoEltx -

"Αλιεύοντας" την είδηση