Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » ΕΣΒ: Επίλυση ζητημάτων με τη διάκριση των ΚΑΔ και την ένταξη όλων επιχειρήσεων στα μέτρα στήριξης
ΕΣΒ: Επίλυση ζητημάτων με τη διάκριση των ΚΑΔ  και την ένταξη όλων επιχειρήσεων στα μέτρα στήριξης

ΕΣΒ: Επίλυση ζητημάτων με τη διάκριση των ΚΑΔ και την ένταξη όλων επιχειρήσεων στα μέτρα στήριξης

Ο προκειμένου να διασφαλίσει το δικαίωμα υπαγωγής όλων των επιχειρήσεων, που υπάκουσαν στην αναστολή λειτουργίας για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας , στα στήριξης απέστειλε επιστολή στους υπουργούς Οικονομικών Σταϊκούρα Χρ. και Ανάπτυξης & Επενδύσεων  εωργιάδη Άδωνη για την επίλυση των προβλημάτων, που προκύπτουν με τη διάκριση των Κωδικών Δραστηριότητας σε κύρια και δευτερεύουσα αλλά και την ένταξη των επιχειρήσεων με νομική μορφή ΟΕ, ΕΕ και ΕΠΕ.

Ο ζητά να ληφθούν αποφάσεις για συλλογικά στήριξης των ΜμΕ, να επιλυθεί άμεσα το θέμα που προκύπτει κατά την υποβολή της απαιτούμενης Υπεύθυνης Δήλωσης Επιχειρήσεων – Εργοδοτών στο σύστημα «Εργάνη».

Η επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης λειτουργίας των  ιδιωτικών επιχειρήσεων, είχε ως κριτήριο τον Κωδικό Δραστηριότητας ανεξάρτητα εάν αυτός αποτελούσε ΚΥΡΙΑ ή ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑ δραστηριότητα της επιχείρησης.

Αιτείται να αρθεί η διάκριση μεταξύ ΚΥΡΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑΣ δραστηριότητας, να υπάρξει ορθή διαχείριση της υφιστάμενης κατάστασης και ενδελεχή προσπάθεια αποκατάστασης της ισονομίας σε όλες τις πληγείσες .

Ακόμη, αιτείται να διευθετηθεί το ζήτημα της ένταξης των επιχειρήσεων με νομική μορφή ΟΕ, ΕΕ και ΕΠΕ στα μέτρα στήριξης, ώστε να αποζημιωθούν με το ποσό των 800 € αλλά και να μην αποκλειστούν από τις των ασφαλιστικών και εργοδοτικών εισφορών, τις οφειλών προς τις Τράπεζες και το Δημόσιο.

Ο ευελπιστεί ότι θα εισακουστεί το δίκαιο αίτημά του και αναμένει με επιμέλεια τις απαιτούμενες ενέργειες για όλες τις , που πλήττονται από τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση