Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / ΕΣΒ: Άρση της διαδικασίας «διαπόμπευσης» επιχειρήσεων
ΕΣΒ: Άρση της διαδικασίας «διαπόμπευσης» επιχειρήσεων

ΕΣΒ: Άρση της διαδικασίας «διαπόμπευσης» επιχειρήσεων

Με επισήμανση στη βιτρίνα του καταστήματος

 

Άρση της διαδικασίας «διαπόμπευσης» επιχειρήσεων με επισήμανση στη βιτρίνα του καταστήματος ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος (ΕΣΒ) , τονίζοντας ότι τις τελευταίες ημέρες κλιμάκιο του επιτελεί με διακριτικότητα το του, προβαίνοντας σε ελέγχους νομιμότητας των εμπορικών επιχειρήσεων. Κάποια καταστήματα υπέστησαν τον έλεγχο και δυστυχώς, βρέθηκαν υπόλογοι για μικρές φορολογικές παραβάσεις.

 

Χαρακτηριστικά ο ΕΣΒ αναφέρει: “Σαφώς, αποδεχόμαστε τον έλεγχο των κρατικών μηχανισμών, καθώς μέσω αυτού αποφεύγονται κατά συρροή τακτικές, που μακροπρόθεσμα πλήττουν την οικονομία και το εμπόριο, ωστόσο θα θέλαμε να επισημάνουμε την αντίθεσή μας ως προς τη διαδικασία σφραγίσματος, που ακολουθείται με επισήμανση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στη βιτρίνα του καταστήματος.

Θεωρούμε ότι η διαδικασία αυτή θυμίζει παλαιές τακτικές διασυρμού και διαπόμπευσης ενός μέλους της κοινωνίας. Είναι αθέμιτο να στοχοποιείται μια επιχείρηση που επωμίζεται εκτός από το πρόστιμο και τα καθημερινά έξοδα για τη νόμιμη  λειτουργία της ενώ το παρεμπόριο ακμάζει σε γωνιές της πόλης μας, και μάλιστα πολλές φορές πλανόδιοι έμποροι χωρίς στέκονται δίπλα σε μια επιχείρηση που αγκομαχά να επιβιώσει.

Θα θέλαμε να γίνει σαφές ότι ουδέποτε καταδικάσαμε τη διαδικασία ελέγχου και οποιαδήποτε μορφή επιβολής του νόμου που σκοπό έχει την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων αλλά τακτικές διαπόμπευσης συναδέλφων, που μακροπρόθεσμα στιγματίζονται, μας αγανακτούν, καθώς εδραιώνεται η νοοτροπία « δυο μέτρα και δυο σταθμά». Ελπίζουμε ότι οι αρμόδιοι με τον ίδιο ζήλο θα προβούν πλέον και στην πάταξη του παρεμπορίου που μαστίζει την οικονομία και δημιουργεί αίσθημα οργής κι αγανάκτησης.

Οι εμπορικές μια πόλης είναι η τοπική οικονομία της, οι έμποροι κι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μικρής μας κοινωνίας, είναι αυτοί που παρά τις αντίξοες συνθήκες που προκλήθηκαν από τα μνημονιακά μέτρα και την αυστηρότητα των πολιτικών θέσεων παλεύουν να δώσουν θέσεις εργασίας στην πόλη, να ενισχύσουν τα και να ευχαριστήσουν – παρά τη ζημία τους- το φίλο καταναλωτή. Γι’ αυτό το λόγο ζητούμε τη διακριτικότητα από τις αρχές και από τα μέσα ενημέρωσης, ώστε να μη γινόμαστε βορά κακεντρεχών που μόνο αρνητικά επιφέρει.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στην ασφαλτόστρωση του δρόμου #Λεφόκαστρο-#Κάλαμος προχωρά η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου - https://t.co/Zgq7IMq72A… -

  • Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Ξυνόβρυσης #ΤΚΞυνόβρυσης - https://t.co/SCP4MNIFLT -

  • Ποσό 106 εκ. ευρώ από τους #ΚΑΠ στους Δήμους της Μαγνησίας #ΚΑΠ - https://t.co/Z0nlDVcftk -

"Αλιεύοντας" την είδηση