Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Εστίαση: Συλλογική διαπραγμάτευση με την GEA για τα παρελθόντα έτη
Εστίαση: Συλλογική διαπραγμάτευση με την GEA για τα παρελθόντα έτη

Εστίαση: Συλλογική διαπραγμάτευση με την GEA για τα παρελθόντα έτη

Την συλλογική διαπραγμάτευση με την για τα παρελθόντα έτη, αλλά και για τα επόμενα χρόνια αναφορικά στα συγγενικά πνευματικά δικαιώματα που καλούνται να πληρώσουν οι αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας υπό τη νέα Διοίκηση του Συλλόγου.

Την προτροπή άλλωστε αυτή έδωσε  ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης, υπεύθυνος για τις εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων στην ΚΕΕΕ,  ο οποίος έδωσε το παρών στη συνεδρίαση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μωραΐτης, μέσω της Επιτροπής που είχε συστήσει η ΚΕΕΕ είχε ξεκινήσει αγώνα το 2013 για το «ξήλωμα» της ΑΕΠΙ με την γνωστή συνέχεια της κατάρρευσης της εταιρείας υπό το βάρος των οικονομικών σκανδάλων το 2017.

Από τότε λειτουργούν στην τρεις εταιρείες συγγενικών πνευματικών δικαιωμάτων η «Αυτοδιαχείριση», η ΕΥΕΔ και η GEA.

Ο κ. Μωραΐτης χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της Ξάνθης, προέτρεψε τους να έρθουν, με την συνδρομή των νομικών τους συμβούλων, σε συμφωνία με την GEA, ώστε να καταβάλουν ετησίως συγκεκριμένο τίμημα και η συμφωνία αυτή να τηρείται ευλαβικά, έτσι ώστε να «γλυτώσουν» δικαστικές και άλλες διαμάχες με την εταιρεία.

«Να πληρώνουμε, αλλά όχι όσα θέλουν και όπως θέλουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μωραΐτης,  βρίσκοντας σύμφωνους τους 50 επαγγελματίες και εκπροσώπους πρωτοβάθμιων σωματείων που συμμετείχαν στη συνεδρίαση.

Παράλληλα, υπογραμμίστηκε για ακόμη μία φορά το πάγιο αίτημα των επαγγελματιών του κλάδου να γίνει ένας φορέας -και όχι τρεις, όπου λειτουργούν τώρα- ώστε τα να έρθουν σε συμφωνία μαζί του και να σταματήσουν οι καταστηματάρχες να βρίσκονται σε έναν ατέρμονο δικαστικό αγώνα για τα ποσά που διεκδικούν κάθε φορά οι εταιρείες.

Για συντονισμό των ενεργειών και δυναμική αντίδραση σε ένα πολύπλοκο ζήτημα προέτρεψε τους επαγγελματίες και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αρ. Μπασδάνης που συμμετείχε στην σύσκεψη.

Ο ίδιος υπενθύμισε τις ενέργειες που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια το Επιμελητήριο Μαγνησίας σε συνεργασία με την εταιρεία της «Αυτοδιαχείρισης» ώστε να βρεθεί η «χρυσή τομή» μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι επαγγελματίες εξουσιοδότησαν τους νομικούς συμβούλους του Συλλόγου Χρ.  Γούσιο και Αθ. Κοκκίνη να διαπραγματευτούν με την το τίμημα της συμφωνίας, προσπάθεια που εξέφρασε την βούληση να είναι αρωγός και ο κ. Μωραϊτης.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών στο Κέντρο Μελισσοκομίας Θεσσαλίας - https://t.co/G718wkViMu… -

  • Έλεγχοι, πρόστιμα και λουκέτα στη Θεσσαλία #κορωνοπρόστιμα - https://t.co/EmgLykGJq3 -

  • Αυτοψία κυβερνητικού κλιμακίου στα έργα του Αλμυρού που ολοκληρώνονται ή προχωρούν #ΔΑλμυρού - https://t.co/z3kMvz1QNd -

"Αλιεύοντας" την είδηση